Zit-sta bureaus: de toekomst van ergonomisch werken

Heb je wel eens gehoord van zit sta bureaus? Dit zijn van die bureaus waarbij je niet de hele dag hoeft te zitten zoals een zoutzak, maar waar je ook lekker bij kunt staan. Ideaal toch? Een beetje afwisseling in je houding kan wonderen doen. En waar vind je nu zulke pareltjes? Nou, op www.havic-kantoormeubelen.nl/ hebben ze een mooie selectie.

Waarom zou je überhaupt staan?

Goeie vraag! Het zit namelijk zo: als je de hele dag zit, dan wordt je lijf daar niet vrolijk van. Rugpijn, stijve nek, je kent het wel. Door af en toe te staan, hou je je lichaam actief en je bloed stroomt beter. En dat is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je brein. Je blijft scherper, en misschien vind je die oplossing voor een probleem wel sneller dan je denkt.

Hoe werkt zo’n bureau dan?

Stel je voor: een bureau dat met één druk op de knop omhoog of omlaag gaat. Je kunt zitten als je even wilt relaxen of staan als je je benen wilt strekken. Dit is precies wat zit sta bureaus doen. Ze zijn super flexibel en passen zich aan jou aan, niet andersom. En het mooie is, je hebt geen ingewikkelde tools nodig om het aan te passen. Een knopje hier, een schuifje daar, en voilà.

Je kunt langer door

Laten we zeggen, je bent aan het werk en je voelt je een beetje slaperig. In plaats van je zoveelste koffie te pakken, zet je gewoon je bureau omhoog en werk je staand verder. Je zult merken dat je meteen wat alerter wordt. Of switch elk uur tussen staan en zitten en voorkom rugpijn.

Niet alleen voor de health freaks

Je hoeft geen marathonloper te zijn om het beste uit een zit-sta bureau te halen. Het is voor iedereen die zijn werkdag een beetje aangenamer wil maken. Of je nu thuis werkt, in een groot kantoor of zelfs in een klein ateliertje, een zit-sta bureau past overal. En het leuke is, je collega’s gaan waarschijnlijk ook staan als ze zien hoe jij erbij staat te werken. Zo wordt het nog gezellig ook.

Twijfel je nog?

Mocht je nog twijfelen over een zit-sta bureau, hopelijk is die twijfel nu als sneeuw voor de zon verdwenen. Niet alleen is een zit sta bureau goed voor je, ze zien er vaak ook nog trendy uit. Het is simpel: door de afwisseling in je werkhouding voel je je fitter, werk je effectiever en wie weet, misschien word je zelfs een beetje vrolijker. Wie wil dat nu niet? Geef het een kans en wie weet sta jij binnenkort ook te shinen achter je nieuwe bureau.