Design brievenbussen; is een pakketbrievenbus aan te raden?

Ieder huis heeft er een: de brievenbus. Wie een inwerpbrievenbus of muurbrievenbus heeft, is niet zo bezig met het design uiteraard, maar op het moment dat je een vrijstaande brievenbus wilt kopen, dan blijkt in welke uiteenlopende stijlen en design deze verkrijgbaar zijn. Kan een brievenbus dus mooi zijn, zoals de pakketbrievenbus? Wat de mogelijkheden zijn lees je hier.

Design van de brievenbus

Hoewel functionaliteit vaak voorop staat bij het kiezen van een brievenbus, is het uiterlijk ervan zeker niet onbelangrijk. Een mooie brievenbus kan namelijk een visitekaartje zijn voor je woning en bijdragen aan de algehele uitstraling. Er zijn tegenwoordig tal van stijlvolle en moderne brievenbussen verkrijgbaar die perfect aansluiten bij verschillende woonstijlen. Denk bijvoorbeeld aan een strakke, RVS brievenbus voor een moderne woning of juist een klassieke, koperen exemplaar voor een meer traditioneel huis. Ook qua vorm en grootte is er volop keuze, van slanke staande modellen tot royale wandbrievenbussen.

Door te kiezen voor een brievenbus die past bij de stijl van je woning creëer je een mooi geheel en voorkom je een rommelige of onverzorgde indruk. Ben je nog op zoek naar een geschikte brievenbus? Bij de webshop www.brievenbuswebshop.nl vind je een ruim assortiment aan brievenbussen. Van wand tot vrijstaand, alles hebben ze!

Voordelen van een pakketbrievenbus

Met de toename van online bestellingen is een pakketbrievenbus een steeds populairdere keuze.

Maar wat zijn precies de voordelen van zo’n grotere brievenbus?

  • Ten eerste biedt het natuurlijk meer ruimte voor pakketjes, waardoor je minder snel een niet thuis bericht krijgt.
  • Daarnaast zijn pakketbrievenbussen vaak voorzien van extra veiligheidsmaatregelen, zoals een slot of zelfs een digitale toegangscode. Hierdoor is de kans op diefstal of beschadiging van je post en pakketten een stuk kleiner.
  • Een ander voordeel is dat pakketbrievenbussen in verschillende maten verkrijgbaar zijn.

Nadelen van een pakketbrievenbus

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen verbonden aan een pakketbrievenbus.

  • Pakketbrievenbussen zijn duurder dan reguliere brievenbussen door hun grotere formaat en extra functies.
  • Ze nemen meer ruimte in beslag, wat een uitdaging kan zijn als je weinig plek hebt rondom je woning.
  • Niet alle pakketten zijn geschikt om in een pakketbrievenbus te leggen. Denk aan kwetsbare of bederfelijke producten die extra bescherming of koeling nodig hebben.
  • In dat geval zul je toch aanwezig moeten zijn om het pakket persoonlijk aan te nemen of moet je een ander afleveradres opgeven.

Montage van brievenbussen

Of je nu kiest voor een reguliere- of pakketbrievenbus, de montage ervan is belangrijk voor zowel de functionaliteit als de uitstraling. Een scheef hangende of slecht bevestigde brievenbus komt slordig over en kan bovendien leiden tot beschadigde post. In de meeste gevallen worden brievenbussen bevestigd aan de muur of op een speciale paal. Zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmaterialen gebruikt die passen bij het type muur of ondergrond. Gebruik bij een stenen muur bijvoorbeeld pluggen en schroeven, terwijl je voor een houten paal lange schroeven of bouten nodig hebt.

Let er ook op dat de brievenbus waterpas hangt en op de juiste hoogte is gemonteerd. Een te hoge of te lage brievenbus is niet alleen onpraktisch voor de postbode, maar kan er ook onverzorgd uitzien. Houd als richtlijn aan dat de onderkant van de gleuf ongeveer 100-120 cm boven de grond moet zitten.

Voor een nette montage kun je gebruikmaken van een boormal of zelf zorgvuldig aftekenen waar de schroeven moeten komen. Gebruik een waterpas om te controleren of alles recht hangt en kit eventuele kieren of naden af voor een strakke afwerking. Met een beetje precisie en geduld heb je zo een perfect gemonteerde brievenbus die jaren mee gaat.