Toilet laten ontstoppen Utrecht? Bel de specialist

Je bent naar het toilet geweest, je trekt de wc door en je ziet dat het water niet wegloopt. Op dat moment slaat de paniek aan lichtelijk toe, want de kans is groot dat het toilet verstopt is. Althans, de afvoer. Dat kan gebeuren door overmatig gebruik van toiletpapier of als je dingen hebt doorgespoeld die eigenlijk niet in het toilet thuishoren. Je kunt proberen om het toilet zelf te ontstoppen, maar doorgaans schakel je hulp in voor het toilet laten ontstoppen Utrecht. Maar wie bel je dan en wat kun je eerst zelf doen?

Wat kun je zelf doen als het toilet verstopt is?

Er zijn een paar handige tips en trucs om zelf het toilet te ontstoppen. Allereerst kun je gereedschappen gebruiken, zoals een ontstopper. Met deze grote zuignap en wat kracht kun je proberen om de blokkade in beweging te krijgen. Je kunt ook verschillende ontstoppingsmiddelen aanschaffen bij een supermarkt of een bouwmarkt. Heet water is soms ook nog een optie, maar hierbij is het belangrijk dat je bijvoorbeeld een lekkage door overstromend water niet erger maakt dan het al is.

Loodgieter voor toilet laten ontstoppen Utrecht

Wanneer het niet lukt om zelf de wc te ontstoppen heb je de hulp van een loodgieter nodig. Je laat dan iemand komen om het toilet laten ontstoppen Utrecht. Maar de ene loodgieter is de andere niet. De ene specialist zit al jaren in het vak, terwijl de ander misschien net begint. Maar dat is niet het enige waar je op moet letten wanneer je de specialist belt. Er zijn nog meer zaken waar je op kunt letten, voordat je een loodgieter laat komen.

24/7 toilet laten ontstoppen Utrecht

Het is belangrijk dat je een loodgieter inschakelt die ook 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar en beschikbaar is. Een verstopt toilet wil je natuurlijk zo snel mogelijk laten oplossen, omdat het een smerige lekkage en een vieze geur in huis kan veroorzaken. Dan heb je niets aan een loodgieter die niet direct in staat is om langs te komen. Gelukkig kunnen de meeste specialisten snel reageren en kun je vaak het toilet laten ontstoppen Utrecht binnen een half uur tot een uur. Dat is nog eens service.

De voorrijkosten voor toilet laten ontstoppen

Waar je ook naar kunt kijken is of de specialist die je belt ook voorrijkosten berekent. Of bijvoorbeeld speciale tarieven hanteren als die in de avond, in het weekend of op feestdagen moet komen. Het toilet laten ontstoppen Utrecht kan een prijskaartje hebben en er zijn zelfs loodgieters die ook nog eens voorrijkosten rekenen. Gelukkig zijn er ook een hoop specialisten die geen voorrijkosten of speciale tarieven rekenen. Terwijl ze wel 24/7 voor je klaarstaan.

Maar let op: vraag altijd een gespecificeerde offerte waarmee u al dan niet akkoord gaat, zo kan er nooit een misverstand over de prijs ontstaan en weet u waar u aan toe bent.

Let er ook op dat een loodgieter garantie geeft op het toilet laten ontstoppen Utrecht. Mocht het probleem terugkeren, komt de specialist kosteloos terug om het probleem alsnog te verhelpen. Het is normaal dat een loodgieter 3 maanden garantie geeft op de uitgevoerde werkzaamheden.