Infrarood vloerverwarming, dit moet je erover weten!

Een verwarmde vloer in huis is puur genieten! Geen opkruipende kou, maar warme voeten; heerlijk. Het realiseren van vloerverwarming in huis kan tegenwoordig op meerdere manieren gebeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een warmwater systeem, waarbij de vloer wordt gefreesd zodat het buizensysteem hierin kan worden gelegd. Wie dit niet wil, maar wel graag ultra behaaglijke vloerverwarming wil in huis, diegene kan kiezen voor infrarood vloerverwarming. Vooral voor deze laatste optie gelden diverse interessante voordelen. Benieuwd wat deze zijn? Lees vooral even door.

Vloerverwarming zonder geluidsoverlast

Afhankelijk van het type verwarming waarvoor je kiest, is het in de praktijk best mogelijk dat je geconfronteerd kan worden met soms best wat geluidsoverlast. Dat is echter niet zo wanneer je kiest voor het gebruik van infrarood vloerverwarming. Zowel het aanzetten als het werkend houden van deze verwarming vereist in de praktijk geen enkel geluid. Dit zorgt ervoor dat ze ook zonder probleem in bijvoorbeeld de slaapkamer kan worden gelegd. Voor menig aantal verwarmingssystemen geldt dat er heel wat geluidsoverlast geproduceerd wordt, waardoor het kan gaan irriteren. Iets wat in de praktijk beslist niet geldt voor vloerverwarming werkend met infrarood.

Snel warmte creëren in huis

Eén van de belangrijkste nadelen van verwarmen via een warmwater buizensysteem is dat de opwarmtijd uren in beslag kan nemen. Voordat de vloer én de ruimte eenmaal goed verwarmt is kun je echt 3 uur verder zijn. Je huis wordt dan dus absoluut niet snel opgewarmd. Wie na een lange werkdag thuiskomt en vergeten is om de verwarming in te stellen, spreekt het voor zich dat je niet wil dat deze urenlang de tijd nodig heeft om je huis deftig op temperatuur te kunnen krijgen. Dat kan gelukkig ook anders. Door gebruik te maken van infrarood vloerverwarming ben je verzekerd van een snelle verwarming.

Behaaglijke warmte met infrarood vloerverwarming

Voor infrarood vloerverwarming geldt dat het door veel woningeigenaren als bijzonder prettig wordt ervaren. Dit is het gevolg van het feit dat er sprake is van een zogenaamde stralingswarmte. In principe werkt dit hetzelfde als bij zonnestralen het geval is; het object wat beschenen wordt raakt verwarmt. Schijnt de zon op de vloer dan wordt deze verwarmt, iets wat ook geldt bij infrarood. Het lijkt wellicht een detail; maar wel een belangrijk detail in de praktijk!

Infrarood vloerverwarming geschikt voor alle vloeren

Infrarood vloerverwarming kan onder vrijwel iedere vloer gelegd worden, wel is het zo dat niet iedere vloer de warmte evengoed geleidt. Zo geleidt een houtenvloer minder goed vloerverarming dan PVC of een stenen vloer bijvoorbeeld. Dit is dus een aandachtspunt bij de keuze voor vloerverwarming. Wie wil genieten van een heerlijke en goed verdeelde vloerverwarming kiest voor infrarood vloerverwarming.

Wil je dit? Doe dan een offerte aanvraag infrarood vloerverwarming.