Hoe moet je een pvc vloer schoonmaken?

Je wilt je nieuwe pvc vloer zo mooi mogelijk houden met goed onderhoud. Hoe beter je vloer onderhoudt hoe langer het meegaat. Het voordeel van een pvc vloer is dat het niet veel onderhoud nodig heeft. Er zijn diverse soorten schoonmaakmiddelen en het kan lastig zijn om te bepalen welke middel het best werkt. Je kunt online een PVC reiniger bestellen, maar wees ervan bewust dat niet alle middelen goed zijn voor de pvc. Lees daarom onderstaande blog voor handige tips en advies.

Kan je een pvc vloer met zeep schoonmaken?

Wil je afwasmiddel of groene zeep gebruiken om je pvc vloer schoon te maken, dan is dit niet aan te raden. Je moet met dit soort producten niet je vloer mee schoonmaken. Deze schoonmaakmiddelen laten namelijk een laagje vet en daar wordt je vloer niet mooier van. In sommige gevallen ontstaan er zelfs doffe plekken of glimmende plekken op je vloer.

Allesreiniger gebruiken voor je PVC vloer?

Allesreiniger als schoonmaakmiddel gebruik je voor bijna alles. Alleen niet voor je pvc vloer, want pvc vindt dit niet fijn. Een allesreiniger bevat namelijk stoffen die niet goed gaan met je pvc vloer. Maak je gebruik van allesreiniger om je pvc vloer schoon te maken, dan wordt de vloer glad en daardoor ontstaan er doffe vlekken. En ook dit wil je niet hebben.

Hoe het beste een pvc vloer schoonmaken?

Om je pvc vloer mooi en schoon te houden doe je zo nu en dan onderhoud. Het advies is het onderhoud te doen met een pvc reiniger, te bestellen via deze webshop. De pvc reiniger is te combineren met wat warm water. Niet té heet, want dit is niet goed voor de vloer. Even opletten dus. Voordat je met plezier je pvc vloer gaat schoonmaken met een pvc reiniger doe je eerst even stofzuigen. Dit voorkomt namelijk beschadigingen. Qua verhouding pvc reiniger en water is het beste om de verhouding 1:100 aan te houden. Maak gebruik van een aantal dopjes reiniger en een aantal liter water. Je verdeelt de reinigingsoplossing op de vloer met een dweil. De verhoudingen kunnen per reiniger verschillen, lees daarom van te voren de gebruiksaanwijzingen op de verpakking van de pvc reiniger.