Wat voor impact heeft een spiegel in een ruimte

Een spiegel wordt vaak gezien als een praktisch voorwerp: je kunt er je outfit mee bekijken, je make up mee bijwerken, of het gebruiken om stiekem bij je buren naar binnen te kijken. Toch kan een spiegel ook als decoratief element goed werken in een kamer: juist omdat een spiegel ook een praktisch voorwerp is, dient het dan gelijk twee functies. Bovendien zijn er allerlei soorten spiegels die je kunt gebruiken ter inrichting van een kamer: er zijn hangspiegels, staande spiegels, en je kunt zelfs spiegels op maat laten maken zodat ze perfect in je interieur passen! Lees snel verder over de voordelen van spiegels!

Op een makkelijke manier meer natuurlijk licht

Doordat spiegels uit een perfect reflecterend oppervlak bestaan hebben ze een groot voordeel wanneer je ze in een kamer gebruikt: ook licht wordt door een spiegel de kamer doorgebracht. Als je een spiegel wilt gebruiken om meer natuurlijk licht in een kamer te creëren zul je even goed moeten nadenken op welke manier je het wilt plaatsen om het licht op de juiste plek te krijgen. Vaak is dit gewoon een kwestie van proberen en kijken wat werkt. Voor deze toepassing werken spiegels met een groot oppervlak extra goed, aangezien zij meer licht kunnen weerspiegelen!

Gebruik maken van half-spiegelende oppervlakken

Ook zijn er een soort semi-spiegels die je goed kunt gebruiken voor je inrichting. Dit zijn oppervlakken die wel reflecteren, maar waarin je geen perfecte reflectie van jezelf kunt zien: denk een beetje aan de achterkant van een lepel. Door dit te gebruiken zorg je namelijk wel van leuke lichteffecten in je kamer, zonder dat je steeds het idee hebt dat je jezelf in je reflectie terugziet. Dat kan namelijk gebeuren wanneer je veel spiegels in een kamer hebt hangen, en dat geeft al snel het gevoel van een kermisattractie. Dat kun je zo dus makkelijk voorkomen. Veel succes met het inrichten!