Zonnepanelen voor zakelijk gebruik

Zowel particulieren als bedrijven zijn in een snel tempo aan het verduurzamen. Zonnepanelen vormen een belangrijk aspect van de energietransitie. Steeds meer bedrijven laten dan ook zonnepanelen op hun bedrijfspand plaatsen. Vooral wanneer het gaat om grote oppervlakten wordt de investering natuurlijk erg interessant. De plaatsing van deze zonnepanelen draagt niet alleen bij aan verduurzaming, maar ook aan het opwekken van energie voor het eigen bedrijf. Waar let je op als bedrijf?

Zonnepanelen voor zakelijk gebruik

Zakelijke zonnepanelen kunnen een slimme investering zijn, maar er zijn wel enkele belangrijke aandachtspunten waar bedrijven rekening mee moeten houden voordat ze tot aankoop overgaan.

Wie als bedrijf voornemens is om zonnepanelen te laten plaatsen, laat allereerst het dak inspecteren door een zonnepanelenbedrijf. In de omgeving Eindhoven staat het ervaren team van Solar Crew klaar om bedrijven door het hele proces te begeleiden van dakinspectie tot subsidieregeling en van plaatsing tot onderhoud.

Niet alle daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, dus het is belangrijk om te weten of het dak sterk genoeg is om het extra gewicht van de zonnepanelen te dragen. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de oriëntatie en hellingshoek van het dak, aangezien dit van invloed is op de opbrengst van de zonnepanelen.

Financiële aspect zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen brengt doorgaans aanzienlijke kosten met zich mee, met het oog op besparen op de energierekening, tot het eventuele terugleveren van energie aan het net. Bedrijven moeten dus goed nagaan wat de kosten en opbrengsten zijn en of het financieel haalbaar is om te investeren in zonnepanelen. Er zijn verschillende subsidieregelingen en fiscale voordelen beschikbaar voor bedrijven die investeren in duurzame energie, dus het loont om hier goed naar te kijken. Solar Crew neemt de klant hierbij een hoop werk uit handen door voor hen de subsidie aanvragen in te dienen.

Tot slot

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig, maar het is wel belangrijk om ze regelmatig te laten reinigen en te controleren op eventuele beschadigingen of defecten. Dit kan de levensduur van de panelen verlengen en de opbrengst optimaliseren.