Belangrijkste voordelen van een cloud telefonie dienst voor bedrijven

Er zijn verschillende voordelen van cloud-telefonie. Kort gezegd helpt cloud-technologie bedrijven om hun telefonie-infrastructuur in het digitale tijdperk te brengen; hun bedrijfssystemen worden vereenvoudigd en geïntegreerd om de algehele efficiëntie te verbeteren. Uitgesplitst zijn hier enkele van onze topvoordelen op lange termijn voor moderne bedrijven die overwegen een cloud- telefoniedienst te implementeren.

1. Eenvoudige implementatie

Omdat er geen hardware op locatie nodig is, betekent investeren in cloud-telefonie dat je vrij snel aan de slag kunt (meestal binnen een paar dagen). Je hoeft niet te wachten op technici en een langdurige installatie van de telefoonlijn. De door jou gekozen VoIP-provider zorgt van begin tot eind voor de implementatie en configuratie van je nieuwe systeem.

2. Eenvoud

Je cloudsysteem is niet alleen eenvoudig en snel te implementeren, maar ook eenvoudig te gebruiken. Met een communicatiesysteem in de cloud kun je bestanden opslaan en openen, gesprekken voeren en ontvangen, videoconferenties houden en teamleden berichten sturen via één gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt een einde aan de complexiteit en inefficiëntie van het bewaren van notities en informatie op verschillende communicatieplatforms. De gecentraliseerde opslag maakt het vinden van een verslag van eerdere interacties en gespreksstromen veel gemakkelijker, en helpt medewerkers om geconcentreerd en op koers te blijven bij de dagelijkse taken.

Tip: bedrijf telefoonnummer aanvragen

3. Kostenefficiëntie

Cloud telefonie helpt je geld te besparen op je zakelijke communicatie. Doordat je niet hoeft te investeren in meerdere verschillende tools en oplossingen, zoals zakelijke sms, videoconferenties, fax en bestandsopslag, consolideer je de kosten van meerdere platforms tot één bedrag. Bovendien heb je met cloud telefonie geen last van ‘bill shock’ door onverwachte onderhoudsbetalingen. In plaats daarvan profiteer je van voorspelbare, beheersbare maandelijkse prijzen. Bedrijven die aan de slag willen zonder een eerste flinke uitgave aan hardware (zoals VoIP-telefoons) kunnen een softphone- app met een headset gebruiken, of mobiele apps waarmee bellers het systeem tegen lage kosten kunnen gebruiken, met meer flexibiliteit.

4. Mobiliteit en flexibiliteit

Nu werken op afstand in opkomst is, heeft cloudtechnologie zijn kans gekregen om echt te schitteren. Met een cloud telefoonsysteem hebben werknemers toegang tot telefoonlijnen van waar ze op dat moment ook werken (zolang ze maar toegang hebben tot internet). Mobiele gebruikers en telewerkers zijn ook niet beperkt tot het beantwoorden of voeren van gesprekken; ze kunnen ook onderweg de routering van gesprekken aanpassen, doorschakelingen instellen en voicemail inzien, terwijl ze onderweg, in een café of thuis aan de keukentafel zitten. De flexibiliteit die een cloudsysteem biedt, betekent dat het de ideale oplossing is voor teams die regelmatig off-site werken, organisaties die werken op afstand mogelijk maken, of elk bedrijf dat zijn team wil laten groeien en opschalen in een steeds virtuelere werkomgeving.

5. Geavanceerde gespreksfuncties

Bedrijven die ervoor kiezen te investeren in cloud telefonie profiteren ook van aanzienlijke verbeteringen in hun belfuncties. Met cloud telefonie heb je toegang tot een dashboard, waarmee je de volgende functies kunt beheren:

Auto-attendant – helpt je klanten door te verbinden met de juiste persoon of het juiste team.

IVR (Interactive Voice Response) – waarmee bellers zichzelf kunnen bedienen en hun eigen vraag kunnen oplossen via conversationele maar geautomatiseerde gespreksbeheerpaden.

Gespreksopname helpt teams een hoge kwaliteit van dienstverlening te handhaven of helpt je een logboek bij te houden van je gesprekken, videovergaderingen en conferenties. Gespreksdoorschakeling – hiermee kunnen je teams het aantal gemiste gesprekken verminderen.

Videoconferenties en schermdeling – om teamleden te helpen face-to-face contact te maken en effectievere vergaderingen te houden.

6. Verhoogde productiviteit

De ingebouwde functies van een cloudcommunicatiesysteem zijn ontworpen om een betere productiviteit op de werkplek te stimuleren. Geavanceerde functies voor gespreksafhandeling, maar ook videoconferenties, instant messaging, het delen van bestanden en intuïtieve ‘off the shelf’ of op maat gemaakte integraties, stellen je werknemers in staat zich echt te concentreren op hun belangrijke dagelijkse taken zonder tijd te verspillen aan het wisselen tussen een lappendeken van platforms. Profiteren van meerdere functies in één platform helpt om de dagelijkse processen echt glad te strijken en te stroomlijnen, wat leidt tot blijere, meer betrokken medewerkers en beter tevreden klanten.

Uitgelicht: zakelijk telefoonnummer

7. Betrouwbaarheid en veiligheid

Bedrijven die een gerenommeerde aanbieder van cloud-telefonie kiezen, profiteren van een verbeterde betrouwbaarheid. Toonaangevende providers zoals RingCentral staan garant voor een SLA van 99,999% uptime, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de best mogelijke bedrijfscontinuïteit, en dat je de kans dat je een gesprek mist aanzienlijk verkleint. Een provider kiezen die prioriteit geeft aan je veiligheid is net zo belangrijk, maar samenwerken met een betrouwbare leverancier betekent dat je klanten, gesprekken en je gegevens veilig zijn en beschermd tegen cybercriminaliteit.

Cloud telefonie vs VoIP

Hoewel er weinig verschil is tussen een cloud telefonie systeem en zakelijke VoIP, is er toch een verschil. Bijna alle cloud telefonie oplossingen maken gebruik van VoIP technologie, maar een cloud systeem is slechts één type platform dat gebruik kan maken van VoIP. In wezen zullen niet alle VoIP-systemen in de cloud draaien. VoIP betekent dat belgegevens en andere communicatiepakketten over het internet gaan. Bedrijven kunnen kiezen voor VoIP- technologie door hun systeem te hosten met een PBX op locatie of uit te besteden aan een cloud provider.