Welke bijzondere behangtrends zijn er?

Ieder interieur kan een fraaie metamorfose ondergaan dankzij bijzondere behangsoorten. Behang is in vele kwaliteiten verkrijgbaar, van goedkope behangsoorten bij de bouwmarkt tot duizend-en-een soorten bij de behangspeciaalzaak. Is dit kwaliteitsverschil merkbaar? Jazeker; hoogwaardig behang scheurt niet zomaar en verkleurt niet op termijn, daarnaast is er een zeer uitgebreide keuze aan thema’s te vinden. Er bestaat een haast oneindig assortiment namelijk bij behangspeciaalzaken, die je zowel fysiek als online kunt terugvinden. Heb jij je ideale behang al voor ogen, of wil je juist inspiratie opdoen? Blader allereerst door de grote collectie van de behangspeciaalzaak en ontdek er de meest fabuleuze behangtrends van dit moment!

Behangtrends anno nu

Behang vormt de grootste eigentijdse muurtrend van dit moment. Behang nodigt uit om mee te spelen en je creativiteit op los te laten. Zo zal vrijwel niemand kiezen voor één behangsoort op de muur, maar wordt er afgewisseld tussen effen behang en behang met prints. Muren die je wilt accentueren voorzie je van een fraai behang met print bijvoorbeeld en de overige muren met een mooi effen behang.

Populair zijn behangsoorten die uit verschillende lagen bestaan. Zo kan de toplaag uit harde vinyl met structuur bestaan (Sisallook) op een vlies. Het effect is verbluffend.

Behangpanelen

Wie de muren liever egaal van kleur schildert, bijvoorbeeld wit, kan kiezen ter decoratie voor behangpanelen. Deze zijn op vele eigentijdse manieren toepasbaar binnen het interieur, zoals gegroepeerd ter gedeeltelijke afscheiding van een ruimte of bijvoorbeeld langs een muur. Kies voor (eigen) fotobehang of voor een van de vele behangtrends.

Trendy behang

Behang is o.a. verkrijgbaar op merk, kleur, materiaal (van vinyl tot glasvezel) en thema. Thema behang kent een zeer ruim assortiment, enkele populaire thema’s zijn:

  • Botanisch behang. Deze behangstijl is zeer breed en uiteenlopend. Kenmerkend echter is de afbeelding van met name bloemen in de meest uiteenlopende varianten – van retro tot stilistisch.
  • Landelijk behang kent een natuurlijke uitstraling, zowel in materiaalkeuze (sisallook bijvoorbeeld) als design.
  • Grafisch behang. Deze behangstijl biedt zeer uiteenlopende grafische vormen in een breed scala aan kleureffecten.
  • Oriëntaals behang. Meestal verkrijgbaar in warme kleuren met prachtige dessins uit oriëntaalse gebieden.
  • Barokbehang. Barokbehang staat voor een bepaalde grandeur en glamour in herhalende klassieke patronen. Uitermate populaire keuze!

Mooiste behangmerken

De talloze behangmerken zijn niet op één hand te tellen! Wist je dat zelfs Versace een eigen behang op de markt heeft? De unieke, kenmerkende dessins van Versace zijn dus ook op de muur terug te vinden. Op dit moment voeren merken als HookedOnWalls de boventoon echter. Enkele andere topmerken zijn Studio Ditte en Living Walls. Genoemde behangmerken komen met o.a. kenmerkend botanisch en landelijk behang in vele uitvoeringen. Je interieur krijgt een heel eigentijds aanzien met deze hoogwaardige, trendy behangstijlen!