Zakelijke verhuizing: hoe zit dat?

Je hebt een prachtig pand voor je nieuwe onderneming gevonden. Je moet er nu alleen nog naartoe zien te verhuizen. Een zakelijke verhuizing klinkt als een stressvolle gebeurtenis, maar met de juiste hulp en een goede planning gaat je dit zeker meevallen! In dit artikel vertellen we je alles over een zakelijke verhuizing.

Voorbereiding

Bij een zakelijke verhuizing is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Verhuis je vanuit een ander pand? Controleer dan goed de opzegtermijn van de huidige huurovereenkomst. Bij een zakelijke verhuizing komen veel zaken kijken. Zo moet het nieuwe adres bekend worden bij instanties en klanten. Het verhuizen van een kantoor gaat vaak samen met zware apparatuur, waardoor een verhuisbedrijf inhuren een verstandig idee is. Op dirkvervaet.be vindt je meer informatie over het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Coördinatievergadering

Het is belangrijk dat er goed overleg is tussen de projectverantwoordelijke van de verhuis en het verhuisbedrijf. Hierbij een paar dingen die belangrijk zijn om te overleggen tijdens zo’n vergadering: – Ga na hoeveel dozen en bakken er nodig zijn en wanneer deze nodig zijn. – Regel beschermingsmateriaal voor meubels. – Nummer meubels en dozen, zodat het voor iedereen duidelijk is naar welke ruimte spullen moeten worden gebracht. – Overleg met personeel of deze willen helpen met het demonteren en monteren van meubilair. – Maak back-ups van de IT-infrastructuur. Zo weet je zeker dat er niks verloren gaat.

Omgeving inlichten

Naast de leveranciers, klanten en partners is het belangrijk dat medewerkers ook tijdig worden ingelicht. Zo kan iedereen zich goed op de verhuis voorbereiden. In het bezit van een drankenautomaat of kopieertoestellen die door een extern bedrijf worden bevoorraad? Vergeet deze ook niet op de hoogte te brengen!

De verhuisdag

Op de verhuisdag zelf is het handig om per afdeling een projectleider aangewezen te hebben. Je kunt vragen of je eigen personeel wil meehelpen met de verhuis. Vaak is het alleen verstandiger om hiervoor een professioneel bedrijf in te huren zodat de verhuis soepel en snel verloopt. Op deze manier kunnen je medewerkers weer snel aan het werk.