Hulp bij boekhouding: een goede start

Als je beginnend (zelfstandig) ondernemer bent en wil voorkomen dat je het overzicht kwijtraakt, is het verstandig om je administratie uit te besteden aan een professionele boekhouder. Zo maak je een goede start en bespaar je een hoop kostbare tijd en rekenwerk! Je houdt tijd over om je inhoudelijk op je bedrijf te richten. Lees hier de voordelen van het inschakelen van een vaste hulp bij je administratie.

Redenen om een boekhouder in te schakelen

Misschien ben je zelf geen rekenwonder, en word je al duizelig bij het zien van allemaal verschillende cijfertjes. Of je bent een tikkeltje chaotisch omdat je veel dingen tegelijk aan je hoofd hebt. Of wellicht heb je simpelweg geen tijd om al je administratie te doen en je bezig te houden met financiële cijfers naast de hectiek rondom je bedrijf en alles eromheen.

Dit zijn genoeg redenen om dit uit te besteden bij een boekhouder. Als je hulp inschakelt van een expert biedt dat alle ruimte om je volledig op de groei van je onderneming te focussen.

Taken van een boekhouder

Een boekhouder helpt je niet alleen bij berekeningen, maar denkt ook graag met je mee en geeft je de juiste persoonlijke financiële adviezen wat betreft belangrijke keuzes voor jouw onderneming. Bijvoorbeeld over hoe je financieel het meeste kunt halen uit je bedrijf, op welke kosten je kunt besparen en hoe je je zakelijke rekening financieel fit en overzichtelijk houdt.

Ook zijn de professionals op de hoogte van de huidige wet en regelgeving wat betreft belastingen, waardoor je niet te veel belasting betaalt, op tijd bent met het betalen van je rekeningen en boetes kunt voorkomen. Kortom, je profiteert optimaal van fiscale voordelen!

Online je financiële zaken regelen

Tegenwoordig bestaan er vele opties om online je administratie bij te houden. Het voordeel van digitaliseren is natuurlijk dat je nooit meer hoeft te zoeken naar je facturen, bonnetjes of andere papieren. Al je financiële gegevens zijn overzichtelijk en praktisch samengevoegd en opgeslagen in éen programma.

Kosten boekhoudkantoor inschakelen

Sommige mensen hikken tegen de maandelijkse kosten aan die je kwijt bent aan het betalen van een administratieve hulp. Toch is het de investering vaak meer dan waard, omdat het inschakelen van een boekhouder je uiteindelijk kosten kan besparen en zelfs geld kan opleveren.

Daarbij krijg je de BTW direct terug en zijn de kosten aftrekbaar voor je inkomstenbelasting!