De meest opvallende behangsoorten van nu

Zijn jouw muren nodig aan een upgrade toe? Want trends komen en gaan, ook op het gebied van muurbekleding. Dat wat eens dé muurtrend was oogt inmiddels alweer wat gedateerd. Om je interieur actueel te houden verander je ook eens in de paar jaar van behang, of van verfkleur. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen overwegend voor behang en dat is niet zomaar. In dit artikel praten we je bij over de meest opvallende, mooie behangsoorten – helemaal van nu en bijzonder mooi eigentijds. Lees je even mee?

Wat zijn nu eigenlijk de grootste behangtrends?

De keuze uit behang is veelzijdiger dan ooit! Prachtige prints met hierop bloemen, stenenstructuren, of overige natuurelementen brengen je woonkamer tot leven. Combineer ze met een effen behang en het effect is overweldigend. Je herkent je woonkamer straks niet meer terug. Interieurs krijgen daarnaast een ware boost door te kiezen voor levensgroot fotobehang. Kies een foto uit je eigen collectie of uit die van anderen en kies een wand uit waarop je de grote afbeelding zult plaatsen. Je interieur ondergaat hiermee een ware stijl metamorfose.

Het behang van nu zorgt voor verrassende effecten op de muren en accentueert precies op die plekken waar jij het wilt.

Eigentijdse kleuren

Ook een niet te missen trend zijn de prachtige poederkleuren van dit moment, zoals peach of oud roze. Ga jij liever voor een natuurlijk aanvoelend interieur? Kies dan voor aardsetinten als donkergroen, okergeel, grijs of bruin. Wie tot slot liever voor een sophisticated glamour look wil gaan heeft de keuze uit mooie metallic kleuren als zilver, tin en goud. Deze kleuren kun je als detail verwerken bij een mooie donkere behangsoort.

Hoe kies ik behang uit voor mijn woning?

Er bestaan uiteenlopende behangtrends, de een nog mooier dan de ander. Het is natuurlijk wel van belang dat een specifieke trend bij jouw woning past. Donkere behangsoorten kunnen een woning bijvoorbeeld optisch kleiner doen lijken en vice versa: licht behang zonder patronen doet een woning groter ogen. Pak er je voordeel mee en kies behang wat het meest optimale uit je woning haalt. Wil jij bijvoorbeeld graag een wand bekleden met fotobehang maar is je woonkamer klein? Kies dan voor een deel van de muur waarop je fotobehang plakt en kies voor de overige muren voor effen behang.

Interieur verlevendigen

Is jouw woning minimalistisch ingericht en mag het wel wat sprankelender? Kies dan voor een combinatie van verschillende behangsoorten. Deze kun je vinden in het zeer ruime assortiment van behang bij Decorette bijvoorbeeld. Deze interieur en lifestyle winkel kent namelijk een zeer groot assortiment van hoge kwaliteit behangsoorten. Kies bijvoorbeeld voor een mooi effen behang voor de ene muur, en voor een behang met de mooiste natuurlijke patronen en afbeeldingen op een andere muur.