3 tips om als bedrijf de loonadministratie uit te besteden

Voor veel bedrijven met een wat grotere omvang, is de loonadministratie  een tijdrovende klus. Ondanks het feit dat het vaak enorm wordt onderschat, zien we wel dat er steeds meer bedrijven zijn die ervoor kiezen om dit uit te besteden. Vooral om het overzicht te bewaren en er ook voor te zorgen dat alles correct gebeurt, doe je er goed aan om dit deel bij een ander neer te leggen. Zo kun jij de focus houden op andere zaken die van belang zijn voor je bedrijf en kan iemand anders zich buigen over dit stukje administratie. Om je een idee te geven wat belangrijk is wanneer jij je loonadministratie wilt gaan uitbesteden, hebben we hier een aantal tips voor je.

Tip 1. Je creëert meer rust

Je loonadministratie uitbesteden aan een externe partij zorgt voor een stuk extra rust binnen je organisatie. Aangezien dit voor veel werkgever niet het leukste klusje is wat ze moeten uitvoeren iedere maand, kun je het beter uit handen geven. Zo zorg je er niet alleen voor dat alles tot in de puntjes voor je wordt verzorgd, maar kun je ook je focus houden om andere zaken, die voor jou en je bedrijf van essentieel belang zijn om door te kunnen groeien. Je doet er dus goed aan, om eens in gesprek te gaan met een adviseur, zodat jullie samen kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Tip 2. Ga voor een erkend bedrijf

Er zijn natuurlijk tal van mensen die vaak op ZZP basis de administratie voor je bedrijf wel willen doen. Toch is dit niet heel verstandig om te doen. Ondanks het feit dat het natuurlijk heel erg goed kan gaan, doe je er toch goed aan om te kiezen voor een wat grotere partij. De voornaamste reden is natuurlijk dat je ten alle tijde verantwoordelijk bent voor wat jij bij de belastingdienst indient. Blijkt er dan iets niet te kloppen, dan kun je voor vervelende uitdagingen komen te staan, met fikse boetes tot gevolg. Riskeer dit absoluut niet en zorg ervoor dat jij je meldt bij een erkend kantoor.

Tip 3. Maak gebruik van de kennis

De loonadministratie uitbesteden betekent natuurlijk niet dat ze alleen hiervoor verantwoordelijk zijn. Je kunt namelijk ook een sparren over de financiële situatie en eventuele zaken die momenteel spelen. Ze kunnen je dan vaak voorzien van een passend advies, aangezien ze ook inzage hebben in de cijfers. Zo kun je sparren over het feit of bepaalde investering wel of niet geoorloofd zijn op dit moment. Ideaal, vind je niet?