Lokaal adverteren voor jouw bedrijf: dit zijn de mogelijkheden

Lokaal adverteren is iets wat door veel ondernemers enorm wordt onderschat. Ontzettend zonde, want dit is juist de perfecte manier om mensen in je omgeving kennis te laten maken met wat jouw bedrijf allemaal te bieden heeft. Daarnaast is het vaak ook een stuk voordeliger, dan wanneer je landelijk gaat adverteren. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer iemand op jouw website zit en ziet dat je uit dezelfde stad komt, dit direct voor een stuk extra vertrouwen zorgt, waardoor de kans groot is, dat iemand direct een aantal stappen verder is in de welbekende ‘sales funnel’. Om je een idee te geven welke voordelen dit allemaal heeft en ook welke mogelijkheden je hebt, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee!

Social media

Het grootste medium en ook tevens beste medium als lokale ondernemer, dat is natuurlijk social media. De kans dat mensen die in je buurt wonen jouw namelijk al ‘volgen’ is natuurlijk ontzettend groot. Vaak kennen deze mensen je wel van naam, maar weten ze niet exact wat je doet. Door de inzet van social media, kun je hier relatief gemakkelijk en snel verandering in brengen. Zo kun je via verschillende foto’s laten zien wat je allemaal in huis hebt. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een bakker. Een groot deel van de mensen weet vaak exact wie het is en waar ze zitten, maar wanneer je ze vraagt wat ze allemaal doen blijft het vaak angstvallig stil. Door de inzet van social media wordt adverteren in Rotterdam een stuk effectiever.

Lokale krant

Voor veel mensen klinkt het misschien wat achterhaald, maar dat is absoluut niet het geval. Er zijn namelijk nog ontzettend veel mensen die wekelijks door de lokale krant bladeren, waardoor dit een perfecte manier is om je bedrijf en merk op de kaart te zetten. Wil je het toch liever online doen, dan is het schrijven van een advertorial een goede manier. Dit is een gesponsorde tekst, die je vervolgens via Advertorial.nl kunt laten plaatsen op tal van verschillende nieuwssites. Zo kun je dus ook een bericht sturen naar de lokale krant van jouw dorp of stad, zodat je wellicht binnen afzienbare tijd zichtbaar bent op de website van deze lokale krant. Niet alleen is dat natuurlijk ontzettend leuk, maar is het ook goed voor het vertrouwen en de exposure van je bedrijf. Mensen zullen ineens zien dat jij het gezicht achter het bedrijf bent, waardoor je een stukje extra gunfactor krijgt.