Trouwpak uitzoeken. Welke kleur kies je?

Trouwpakken zijn in vele mooie kleuren verkrijgbaar, welke jij kiest hangt af van enkele factoren zoals natuurlijk persoonlijke voorkeur, maar ook het seizoen telt mee. Want tijdens een bruiloft in de winter of zomer zul je ongetwijfeld voor een andere kleurschakering kiezen. Hoe weet je nu welke kleur trouwpak het beste bij jou staat? In dit artikel kijken we naar een aantal aandachtspunten.

Kies je trouwpak in het juiste seizoen

Natuurlijk zul je rekening moeten houden met een opleveringstijd, want het trouwpak wordt meestal voor je op maat gemaakt. Het beste kun je een trouwpak uitzoeken in het seizoen waarin je trouwt. Trouwen jullie in de zomer, dan ga je niet alvast in de winter een pak uitzoeken. De meeste mensen hebben tijdens de winter een blekere huid – ook indien je van nature al getint bent. Probeer dus echt een maand of 2 van te voren het pak uit te zoeken op kleur.

Kleur selecteren trouwpak: waar let je op?

Het allerbeste kun je zoveel mogelijk verschillende kleuren uitproberen. Want de kleur van het trouwpak kan misschien wel goed ogen met jouw haarkleur, maar kan misstaan bij de kleur van je huid en / of ogen. Heb je absoluut geen zin om diverse pakken aan te trekken, vraag dan om kleurstalen en houd deze bij je gezicht. Leeft je gezicht op van de kleur, of staat het juist flets? Wanneer een kleur mismatched met jouw huid en haarkleur dan kun je zelfs ziekig ogen door de kleur. Wat een specifieke kleur voor je doet is dus echt van groot belang. Kleuren zoals olijf groen, of beige zijn voor sommige huidtypen ‘gevaarlijke’ kleuren en flatteren niet zomaar iedereen. Andere trouwpakken, zoals het grijze trouwpak, zijn veilig van kleur. Bij de meeste heren staat een subliem grijs trouwpak uitstekend.

Seizoensgebonden kleuren trouwpak

Sommige kleuren doen het zowel tijdens de zomer als winter prima, denk aan de kleuren donkerblauw, groen, zwart, grijs en rood. Lichte kleuren, zoals beige, licht groen en blauw zijn echt zomerse tinten. Ze staan perfect bij de gebruinde huid en sluiten prachtig aan bij de bruid. Ook de stoffen bestaan uit verschillende melanges van synthetische en natuurlijke stoffen tijdens de zomer. In de winter kies je eerder voor een blend van wol, iets wat overigens niet opvalt. Een wol-melange pak oogt net zo stijlvol en is gewoon aangenaam warm!

Trouwpak met modieus dessin

Wie geen zin heeft in een traditioneel trouwpak heeft ook de keuze uit het trouwpak met dessin, zoals een trouwpak met vintage ruit, of overige mooie dessins. Het dessin kan zeer subtiel en klassiek van aard zijn. Denk aan klassieke, enigszins barokke patronen. Dergelijk pak moet echt bij je persoonlijkheid passen. Wie liever niet te opzichtig gestyled voor het altaar wil staan kiest voor een mooi effen pak.