Waarop letten bij het inhuren van een aannemer?

In Nederland werken duizenden aannemers. Van zowel grote bedrijven met veel werknemers als eenmanszaken. Een groter bedrijf kan het voordeel hebben dat werknemers meer ervaring hebben, en in kleinere bedrijven kan de relatie persoonlijker zijn. Waarop letten bij het inhuren van een aannemer? Daarover lees je meer in dit blog!

U kunt online naar aannemers zoeken of een individuele aannemer selecteren. Elk dorp heeft minstens één aannemer. Het inhuren van een lokale aannemer biedt voordelen omdat het iets gemakkelijker is om geloofwaardige referenties en ervaring van eerdere klanten te verkrijgen. Daarnaast is de lokale aannemer bekend met de voorschriften die gelden voor de lokale gemeentelijke overheid. Waarop letten bij het inhuren van een aannemer?

Vraag om een verblijvende offerte. Het klinkt misschien simpel, maar soms is het zo dat aannemers kosten in rekening brengen voor het opmaken van de offerte. Bepaalde aannemers rekenen vergoedingen voor de berekening van de kosten. De kosten voor calculatie verschillen per opdrachtnemer. Vraag altijd een vrijblijvende en gratis offerte aan en lees eventueel de voorwaarden door.

Wat is een aannemer eigenlijk?

Een aannemer heeft de mogelijkheid om één of meerdere onderaannemers in te huren om hem bij te staan ​​in zijn werk. Maar deze onderaannemers kunnen meestal alleen worden geïdentificeerd door een specifiek betalingsbedrag dat in de schatting wordt vermeld. Wat doen ze precies en wat voor werk doen ze? Houd er rekening mee dat onderaannemers hun eigen winstopslagen maken en de kosten vervolgens naar de aannemer sturen en vaak zal de aannemer zijn eigen winstmarge in rekening brengen bij de prijs. Er is dus altijd ruimte om wat geld te besparen mits je de experts van de aannemers die de aannemer in dienst heeft in dienst kunt nemen, is dat natuurlijk niet altijd even gemakkelijk.

Zorg dat alles papier staat

Een goede samenwerking kan worden opgebouwd of verbroken door eenduidige afspraken te maken. Daarna wordt het op papier gezet. Het onderwerp waarover u overeenkomsten aangaat zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ga je om met het feit dat je steeds meer werkt?
  • Hoeveel wordt u in rekening gebracht en wat zijn de betalingsvoorwaarden?
  • Wat is de begin- en einddatum?
  • Heb je een resolutie?
  • Wat is inbegrepen in de prijs van het contract?
  • Wat voor materialen worden er gebruikt?

Hoe vind je een goede aannemer?

Je geeft veel vertrouwen aan de aannemer als je die inhuurt. Vraag je vrienden en kennissen of zij een expert kennen en met wie ze een goede ervaring hebben gehad. Wellicht is jouw vriend wel een aannemer! Let er in dat geval wel op dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de garantie. Het inhuren van een vriend als aannemer wordt meestal afgeraden. Het kan een ramp zijn door verwachtingen die niet uitkomen of afspraken die niet duidelijk zijn vastgelegd. Kies een aannemer die bij een keurmerk hoort, bijvoorbeeld Bouwgarant, SWK of Woningborg. Dit keurmerk garandeert dat een aangesloten aannemer het werk kan overnemen als uw aannemer zijn rekeningen niet betaalt