Zo richt je een kleine tuin in

De tuin is een oneindige bron van inspiratie. Elke tuin is natuurlijk ook anders. Het daarom best lastig om je tuin helemaal naar jouw smaak in te richten. Helemaal al heb je een kleine tuin. Dan moet je erg goed nadenken hoe je hem precies gaat vullen. Gelukkig is er genoeg te vullen, ook al heb je een kleine tuin. Lees hier hoe je van je kleine tuin een droomtuin maakt.

Doe eerst zelf inspiratie op voor jouw kleine droomtuin

Ga eerst zelf inspiratie op doen. Dit kan je heel goed doen door een mindmap te maken. Zet hier al je ideeën plannen en inspiratie in. Een goede site of app om dit te doen is Pinterest. Je kan makkelijk een mapje maken en inspiratie op doen. Voeg gewoonweg de foto’s toe aan de map voor jouw droomtuin. Dit ga je zeker nodig hebben, want er is een grote kans dat je niet alles onthoudt. Het kan best lastig zijn om jouw droomtuin in te richten aangezien er zoveel opties zijn.

Probeer ruimte te winnen

In een kleine tuin is het erg belangrijk dat je goed omgaat met de ruimte die je hebt. Daarom is het handig om in de hoogte of de diepte te gaan. In de breedte gaat meestal lastig omdat je natuurlijk ook nog buren hebt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld houten latten over je tuin te laten plaatsen. Als je hier klimplanten op plaatst of planten plaatst in een mand met een hangbeugel, krijg je veel meer ruimte op de grond. Zo wordt je tuin lekker groen zonder dat je veel plek in neemt.

Verder is het een goed idee om gebruik te maken van lichte kleuren, spiegels en fonteinen. Dit geeft een gevoel van ruimte. Gebruik dus prachtige fonteinen, spiegels en lichte straatstenen. Nog een manier om een illusie te creëren waardoor het lijkt dat je meer ruimte hebt. Is dat je de tegels diagonaal kan neerleggen.

De schutting decoreren

Ook een goed idee als je een kleine tuin hebt, is om leuke schutting decoratie toe te voegen. Je hebt natuurlijk niet erg veel ruimte. Daardoor heb je bijna alle ruimte nodig. Met leuke schutting decoratie kan je makkelijk je tuin opfleuren zonder dat je te veel ruimte gebruikt. Zo kan je heel veel toevoegen aan je schutting. Zoals mooie klimplanten, planten in een hangmand, een mooie spiegel om meer ruimte te creëren en noem maar op. Er is veel inspiratie op Pinterest te vinden. Doe lekker zelf inspiratie op en maak jouw eigen droomtuin.