Wat zijn screens precies en de voordelen ervan

Screens zijn tegenwoordig erg populair. Het is een type zonwering met vele voordelen. Niet zo raar dus dat het tegenwoordig erg veel wordt toegepast bij woningen. Ze zijn er voor binnen en buiten en een top manier om minder licht binnen te laten komen. Ze hebben veel voordelen tegenover andere types van zonwering. Hieronder lees je wat screens precies zijn en de voordelen ervan.

Wat zijn screens precies

Screens zijn een type zonwering die eigenlijk een beetje lijken op een normaal zonnescherm. Maar in plaats dat ie schuin afloopt staat ie verticaal op het raam. Het heeft iets weg van rolluiken op de manier van hoe ze op het raam staan en sluiten. Het zit vast tussen geleiders en bewegen van boven naar beneden over je raam om zo minder zon naar binnen te laten.

Voordelen screens

Screens hebben veel voordelen tegenover andere types zonwering. Zo houd je door ze te gebruiken goed de warmte van de zon buiten huis. Ze dekken heel het raam af waardoor al het zonlicht wordt tegengehouden. Het materiaal dat gebruikt wordt is glasvezel. Hierdoor is het doek supersterk en kan het goed tegen weersomstandigheden als regen en wind. Het grootste voordeel van screens is dat als je het volledig sluit dat je in tegenstelling tot bijvoorbeeld rolluiken. Er wel nog licht binnen komt. Zo sluit je jezelf goed af voor de warmte van de zon maar zit je niet in het donker. Ook kan je van buiten niet naar binnen kijken, maar kan jij wél lekker naar buiten turen.

Ook een goede optie: rolluiken

Een goede andere optie zijn rolluiken. Ze hebben veel van elkaar weg maar zo hebben rolluiken ook hun eigen voordelen. Ze isoleren namelijk erg goed. Als je ze ’s avonds en ’s nachts gesloten houdt in de winter behoudt je woning zijn warmte goed. Waardoor je ook weer minder hoeft te stoken. En dat scheelt weer lekker in de energiekosten. Maar ze isoleren niet alleen goed maar beschermen je woning ook tegen inbraken. Een rolluik is moeilijk open te breken en als je dit wilt doen maakt het erg veel lawaai. Dat schrikt inbrekers af. Een ander voordeel van rolluiken is dat het ook veel geluid buiten houdt. Als je het laat hebt gemaakt en je ze volledig sluit, heb je bijna tot geen last van geluid van buitenaf.