Online facturen of pakbonnen maken? Je leest hier op welke manier je dit het beste kunt doen

Heb je een eigen onderneming en vind je het lastig om bepaalde administratieve werkzaamheden uit te voeren? Dan kun je in deze blog veel bruikbare informatie en handige tips terugvinden, die je ondersteunen bij het bijhouden van je administratie. Zeker voor ondernemers is het belangrijk dat hun administratie klopt, aangezien de Belastingdienst dit kan komen controleren. Wanneer je administratie niet in orde is, kun je een vervelende boete verwachten. Om dit te voorkomen, kun je maar beter een complete administratie bijhouden vanaf het begin dat je start met ondernemen. Op deze pagina lees je op welke manier je makkelijk en snel facturen kunt maken. Verder ontvang je handige tips die je kunnen helpen bij het maken van je pakbonnen.

Op welke manier kun je online facturen maken?

Hoe gaaf is het dat jij je eigen onderneming uit de grond hebt gestampt? Je kunt niet trotser zijn en wil de zaken rondom je administratie en je onderneming zo goed mogelijk regelen. Een belangrijk onderdeel van ondernemen en klantcontact heeft te maken met online facturen maken. Je kunt verschillende aanbieders uitkiezen die je software aanleveren, waarmee jij je eigen online facturen kunt maken. Sommige aanbieders hebben zelfs gratis aanbod, waardoor je vooral in het begin van je ondernemersavontuur nog niet hoeft te investeren in facturatie software. Hoe handig is dat? Dit scheelt je zowel tijd als geld.

Facturen maken hoeft niet moeilijk te zijn. Je dient gewoon alle gegevens van jezelf en de klant in te voeren. Een betaaltermijn in te stellen, je product of dienst en de prijs ervan excl. btw op de factuur te vermelden en je bent al bijna klaar. Dien je btw te rekenen? Kies dan ook altijd voor een factuur incl. btw. De meeste online facturatieprogramma’s laten je de factuur direct naar de klant mailen, al dan niet met een ingebouwde betaallink.

Handige tips waarmee je pakbonnen kunt maken

Een pakbon maken is eigenlijk erg makkelijk. Dit komt doordat je op de pakbon alle producten vermeldt, die op de factuur komen te staan. Een pakbon is bedoeld om je klant een lijstje mee te geven, zodat zij aan de hand hiervan kunnen bekijken of de gehele bestelling aanwezig is en dus klopt. Werk je met een magazijn en magazijnmedewerkers, dan kunnen zij de pakbon gebruiken om de juiste producten per bestelling in te pakken.