Maak efficiënt online reclame voor je bedrijf

Reclame maken voor je bedrijf is heel belangrijk als je voldoende klanten wilt werven. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn tientallen manieren om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Als je je klanten voornamelijk online wilt werven dan kun je Google Adwords gebruiken. Op verschillende manieren kun je jouw bedrijf op het internet onder de aandacht brengen. Hierbij wordt handig ingespeeld op het zoekgedrag van internetbezoekers. Het is dus de kans om gevonden te worden op de beste zoekwoorden.

Welke zoekwoorden zijn voor mijn bedrijf relevant?

Als je gebruik maakt van een online marketing bureau Groningen dan kunnen zij voor je onderzoeken welke zoekwoorden voor jouw bedrijf relevant zijn. Vaak werkt een combinatie van dienst en plaatsnaam heel goed, zoals ‘schilder in Haarlem’ of ‘boekhouder in Rosmalen’. Maar bedenk wel dat sommige zoekwoord combinaties erg populair zijn. Je zult dan meer moeite moeten doen om hoger in de zoekresultaten te komen. Als je in een kleinere plaats woont is die kans natuurlijk veel groter dan wanneer je kapper in Amsterdam bent. Maar als je als zoekwoord toevoegt dat jij gespecialiseerd bent in afrokapsels dan is de kans dat je hoog scoort bij zoekers op die term al een stuk groter.

Geduld wordt op de proef gesteld

Wanneer je als bedrijf een website hebt gemaakt of laten maken en deze gaat online, verwacht dan niet meteen een enorme toeloop. Het duurt sowieso een paar dagen voordat de zoekmachines je website vinden en laten zien in de zoekresultaten. Verwacht ook zeker niet dat je meteen hoog scoort qua rating, tenzij je diensten wel heel erg specifiek zijn. je komt hoger in de zoekresultaten als er vaker op de link naar je website wordt geklikt en als mensen langer op je pagina blijven. Dit wordt allemaal gemonitord door Google en andere zoekmachines. Door gebruik te maken van online marketing wordt de kans groter dat je goed scoort bij de zoekmachines.

Maak gebruik van landingspagina’s

Je kunt aan je website zogenaamde landingspagina’s toevoegen. Dit is een pagina waar de bezoeker terechtkomt als hij op een bepaald zoekwoord zoekt en jouw website daarbij naar boven komt. Bijvoorbeeld die ‘schilder in Haarlem’. Als jij een schildersbedrijf hebt en je bent actief in de regio Haarlem is het aan te raden om meerdere pagina’s te maken met zoekwoorden en plaatsnamen. Vanaf die landingspagina kan de klant dan doorklikken naar bijvoorbeeld een formulier om een offerte aan te vragen of naar de contactpagina.