Doe je zittend werk en heb je vaak last van rugklachten?

Zittend werken is niet gezond voor je lichaam en geest. Helaas, bestaan de meeste banen uit kantoorjobs, waarbij je tenminste 8 uur lang op kantoor aanwezig dient te zijn. Je werkplek bestaat uit een bureau, bureaustoel en daar breng je dan je hele werkdag door. Door zittend werk te doen, ontwikkel je de kans dat je een onnatuurlijke werkhouding aanneemt. Zeker wanneer je geen aandacht aan ergonomisch werken besteed. Ergonomisch werken kan je namelijk helpen om gedurende je zittende werk, in een zo natuurlijk mogelijke houding aan het werk te zijn. Op deze pagina lees je meer over het belang van ergonomisch werken en lees je welke voordelen hieraan vastzitten.

Wat is het belang van ergonomisch werken?

Geen enkele medewerker loopt graag met rugpijn, pijn in de nek of schouders of een muisarm rond. Wanneer je vervelende fysieke klachten ervaart door je zittende werk, dien jij je eens in de zoveel tijd ziek te melden om weer op krachten te komen. Door voor ergonomisch werken te kiezen, verlaag je het ziekteverzuim, omdat men minder tot geen fysieke klachten ontwikkelt. Wil je weten wat voor type ergonomische meubelen op de werkvloer geïnstalleerd kunnen worden? Dan lees je hier een aantal interessante voorbeelden terug. Allereerst zijn er bijvoorbeeld ergonomische bureaustoelen, ergonomische bureaus, ergonomische toetsenborden en ergonomische muizen verkrijgbaar.

Welke voordelen kun je tijdens ergonomisch werken zelf ervaren?

Bureaustoel rugklachten? Dan kun je dit vaak sneller en makkelijker verhelpen dan je van tevoren denkt. Rugpijn tijdens je werkdag wordt namelijk 9 van de 10 keer veroorzaakt doordat je in de verkeerde werkhouding aan het werk bent. Zittend werk is al niet best voor je fysieke gestel, laat staan wat het effect van het aantal uur dat je zittend doorbrengt per week teweegbrengt. Om je lichaam in een zo natuurlijk mogelijke houding te brengen, kun je gebruikmaken van ergonomische kantoormeubelen. Dit zorgt ervoor dat je minder vervelende fysieke klachten ontwikkelt. Je werkgever is een veilige en gezonde werkomgeving aan je verplicht, dus je kunt bij hem of haar gerust informeren naar ergonomische kantoormeubelen.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je ergonomisch werkt, je meer werkplezier ervaart. Dit komt doordat je minder tot geen fysieke klachten ontwikkelt, waardoor je dus lekkerder in je vel zit op de werkvloer. Verder leidt ergonomisch werken tot hogere productiviteit, aangezien jij je zonder pijn langer en beter op je werkzaamheden kunt concentreren.