Maak je tuin summer ready met deze 4 tips

Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Of heeft jouw tuin nog wel wat nieuwe beplanting en tuinmeubelen nodig om er optimaal van te kunnen genieten? Wij geven je graag tips over het klaarmaken van jouw tuin voor de zomer. Hoe groot of klein jouw tuin ook is; met deze vier tips geniet jij vast en zeker van de tuin in de zomer.

De juiste beplanting

Om optimaal van jouw tuin in de zomer te kunnen genieten is het belangrijk om de juiste beplanting in de tuin te hebben staan. Zo wil je kunnen genieten van de felle zon op warme dagen, maar wil je ook kunnen genieten van een koud drankje in de schaduw. Deze schaduw kun je natuurlijk creëren met een schaduwdoek of parasol, maar niets is leuker op schaduw te creëren in jouw tuin met fruitbomen! Fruitbomen zijn in allerlei soorten en maten te koop en zorgen voor een vrolijke, schaduwrijke plek in jouw tuin. Fruitbomen kopen is altijd een goed idee om jouw tuin summer ready te maken. Niet alleen zorgen fruitbomen natuurlijk voor een schaduwrijke plek, ook kun je de vruchten plukken om hier heerlijke jam of sap van te maken! Twee vliegen in één klap dus.

Tuinverlichting van goede kwaliteit

Tuinverlichting zorgt voor een gezellige sfeer, maar heeft ook praktische redenen. Met functionele tuinverlichting zorg je ervoor dat je niet verdwaalt of struikelt in de tuin. Sfeerverlichting voor buiten zorgt er echter voor dat jouw prachtige fruitbomen van Ten Hoven Bomen tot hun recht komen. Je kunt fruitbomen bijvoorbeeld van onderen belichten met moderne spots om de fruitboom door de gehele tuin zichtbaar te hebben. Maak voordat je tuinverlichting in de tuin gaat ophangen een lichtplan. Met een lichtplan weet je zeker dat alle donkere hoekjes in de tuin goed belicht worden en dat je in de zomer nog urenlang kunt nagenieten van een warme zomerdag.

Nieuwe tuinmeubelen aanschaffen

Nieuwe tuinmeubelen zorgen ervoor dat jouw tuin een compleet nieuwe look krijgt. Tuinmeubelen zijn te koop in allerlei stijlen, waardoor je een specifieke stijl zoals romantisch in de tuin naar voren kunt laten komen. Deze romantische tuinmeubelen kun je dan weer combineren met romantische beplanting, zoals een rozenprieel. Voordat je tuinmeubelen gaat aanschaffen zul je eerst goed moeten bedenken hoe groot deze moeten zijn en waar zij komen te staan. Je wilt natuurlijk niet overhaaste beslissingen maken!

Scherp gereedschap

Scherp tuingereedschap is een must-have om jouw tuin summer ready te krijgen. Met een botte tuinschaar zorg je er namelijk voor dat als je jouw fruitbomen snoeit, deze als het ware doodbloeden. De wond kan niet goed helen en de fruitboom (of andere beplanting) sterft langzaam af. Voorkom dat dit gebeurt en zorgt voor een scherpe tuinschaar, snoeischaar of kettingzaag!

Zorg ervoor dat jouw tuin summer ready is met jonge fruitbomen die uitgroeien tot prachtige, grote fruitbomen in allerlei kleuren. Plaats nieuwe tuinmeubelen en tuinverlichting in de tuin en vervang oud gereedschap om de beplanting gezond en mooi te houden.