Tuintrends van 2021

Mensen maken meer gebruik van hun tuin omdat ze zich steeds meer geïsoleerd voelen door de corona maatregelen. een frisse neus halen in de tuin is dan het enige uitstapje dat er gemaakt wordt op een dag. Zo heb je toch nog een beetje het gevoel dat je naar buiten bent geweest. De tuin is een heerlijke plek voor ontspanning vol met natuurlijke rust. Het momentje naar de tuin zorgt voor stressvermindering. Daarom is het belangrijk om je tuin zo in te delen zodat je helemaal tot rust komt.

Rustplek

De tuin is de enige plek waar je volkomen tot rust kan komen. De meeste mensen werken vanuit huis en zullen dus het grootste gedeelte van de dag hier doorbrengen. Dit zorgt voor een gevoel van stress en dan is het heerlijk om even weg te zijn van deze plek. Hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om een rustplekje te creëren in de tuin. Met goede stoelen of bankjes waar je ultiem tot rust kunt komen.

Ook is het belangrijk om te kijken welke planten helpen tegen stressvermindering. Jasmijn bijvoorbeeld ziet er super vrolijk uit en daarnaast helpt deze plant jou om tot rust te komen. En Aloë vera planten geven bijvoorbeeld s nachts zuurstof af. Ook is het super hip en rustgevend om sfeerverlichting op te hangen. Hierdoor heb je s’avonds ook de mogelijkheid om lekker in de tuin te genieten van een kopje thee.

Daarnaast is het super leuk en rustgevend om een vijver in je tuin te hebben. Je hebt hier wel meerdere spullen voor nodig zoals een vijverbak en andere vijverbenodigdheden zoals een pomp. Maar als de vijver eenmaal staat zal je er zeker geen spijt van hebben!

Huisjes voor in de tuin

Ook worden tuinhuisjes steeds populairder onder de Nederlanders. Het is een plek waar je extra spullen kwijt kan zodat je tuin lekker opgeruimd is. Hiernaast is het een echte eyecatcher in jouw tuin. Er zijn talloze verschillende soorten tuinhuisjes, zo kan iedereen naar eigen smaak er 1 uitkiezen. Je hebt tuinhuisjes van hout, kunstof en metaal. Ieder tuinhuis heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Een houten tuinhuis zorgt voor een natuurlijke look alleen kost het heel veel tijd om het goed te onderhouden. Daarentegen is een kunststof tuinhuisje perfect als je helemaal geen zin hebt in al dat onderhoudt. Hiernaast is het ook nog is super makkelijk om een zo’n tuinhuisje te monteren. Een metalen tuinhuisje ziet er super ongezellig uit en is ook niet warmte isolerend. Het heeft vaak wel weer een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Privacy

Iedereen houdt van zijn of haar privacy, ook als je tot rust wilt komen in de tuin. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een goede schutting of hekwerk. Hierdoor heb je geen pottenkijkers en kan je helemaal ongegeneerd in de tuin zitten. Het is vaak wel een hele klus maar dan heb je ook wat. Een schutting of hekwerk gaan ook jaren mee. Door corona is er bijna geen mogelijkheid om op vakantie te gaan. Hierdoor hou je meer budget over om te besteden aan de tuin.