Een stappenplan voor het stijlen van de kinderkamer

Verwacht je binnenkort een baby? Of is jouw kind toe aan een nieuwe inrichting in zijn of haar kamer? Je kunt uit zoveel verschillende soorten decoratie kiezen, waaronder muurstickers babykamer. Na het lezen van het volgende stappenplan over het stijlen van de kinderkamer weet je precies hoe je dit moet aanpakken. Het stijlen van een baby- of kinderkamer kan nogal een lastig karwei zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Na dit artikel kun je direct aan de slag!

Kleuren kiezen

Het is belangrijk om een kleurenpalet te maken voordat je aan de slag gaat met het renoveren van de kinderkamer. Alle kleuren zijn natuurlijk mogelijk, maar het is wel belangrijk dat de kleuren een beetje bij elkaar passen. Om te voorkomen dat de kleuren niet goed bij elkaar passen kun je bijvoorbeeld voor een lichte en donkere variant van een kleur gaan. Fel oranje met zacht oranje brengt kleur in de kamer en staat prachtig samen. Kom je er echt niet uit? Doe dan inspiratie op online en bekijk de mogelijkheden. Onthoud goed dat donkere kleuren ruimtes kleiner laten aanvoelen en lichte kleuren benadrukken juist de ruimte op de goede manier.

Meubels kiezen

Bij het uitzoeken van meubels voor in de kinderkamer is duurzaamheid van belang. Door een kinderbed te kopen die je kan uitschuiven is het een aankoop voor de lange termijn. Kinderen groeien namelijk ontzettend snel! Door neutrale kleuren te kiezen voor de meubels kun je felle kleuren op de muren aanbrengen. De kleuren op de muur kun je sneller veranderen en kost minder dan het vervangen van alle meubels in de kamer. Voorkom dat je de kamer van je kind na één jaar compleet opnieuw moet inrichten door de kamer neutraal in te richten.

Aan de slag met decoratie

Als de kleuren en de meubels goed zijn, kun je aan de slag gaan met decoratie. Je kunt een muurschildering aanbrengen, leuke accessoires neerleggen en een prachtige lamp ophangen. Heb je geen zin om een complete muurschildering te maken, maar wil je wel dit effect bereiken? Dan is een muursticker de perfecte oplossing. Muurstickers zijn in allerlei soorten en maten te koop en kinderen vinden de stickers fantastisch. Is je kind de muurstickers na een bepaalde periode zat? Dan haal je de muursticker eenvoudig van de muur en kun je eventueel een nieuwe muurstickers plakken.

Voordat je begint met het renoveren van de baby- of kinderkamer kun je ook voor een thema kiezen. Dit thema kan je kiezen door te kijken naar wat jouw kind leuk vindt, of kiezen op basis van een muursticker. Zie je bijvoorbeeld een jungle muursticker die je aanspreekt? Dan kun je de muren groen of bruin schilderen om de kamer een compleet thema te geven. Om de juiste kleuren van dit thema te vinden kun je de specifieke kleuren uit de muursticker laten mengen bij de groothandel in jouw buurt. Zo sla je de plank ook niet mis en passen de kleuren gegarandeerd bij elkaar!