Kunst als cadeau: bezoek galerieën en vind iets onvergetelijks

In Nederland hebben we het geluk dat er een aantal zeer getalenteerde kunstenaars rondlopen die hun kunst met ons willen delen. Mooie galerieën en beeldentuinen zijn overal in Nederland te vinden en iedereen die dat wil kan er een bezoekje aan brengen. Alleen een bezoekje brengen is al erg leuk, maar het is nog leuker om dat met een doel te doen. Geef jezelf of iemand anders een kunstwerk cadeau en je weet zeker dat je hier een levenslang plezier mee doet.

Kunst is uniek

Kunstwerken worden door kunstenaars met de hand gemaakt. Zij hebben een talent en daar komt een idee uit voort. Dat idee zetten ze vervolgens om in een schitterend schilderij, beeld of ander kunstwerk. Lang niet iedereen heeft dat talent en die creativiteit om dat te doen. Het resultaat is dat elk kunstwerk dat gemaakt wordt uniek is en er vaak geen exemplaar circuleert wat precies hetzelfde is. Hang jij een schilderij aan de muur, dan heeft niemand anders dat. Daardoor is kunst ook een cadeau dat direct bewondering opwekt.

Generaties lang in de familie

Een ander kenmerk van kunst is dat het vaak generaties lang in een familie blijft. Als jij een beeld koopt voor een stel dat gaat trouwen, dan zetten zij dit in hun tuin en worden ze jarenlang aan deze heuglijke dag herinnerd. Vervolgens komen er kinderen en kleinkinderen en die krijgen dezelfde boodschap mee. Zij zetten het beeld jaren later in hun eigen tuin en zo blijft het doorgaan. Generaties later wordt er nog gepraat over het beeld dat de voorouders kregen op hun trouwerij. Deze kracht die kunst heeft kan eigenlijk door geen ander voorwerp worden geëvenaard. Het is tijdloos.

Geef iets van waarde

Het is ook zo dat een kunstwerk automatisch gezien wordt als iets dat waarde heeft. En dat hoeft je dan helemaal niet veel te kosten, want het gaat niet om financiële waarde. Een schilderij dat je voor twee tientjes op de rommelmarkt hebt gekocht, hebt schoongemaakt en aan de muur hebt gehangen komt over als iets wat veel meer waarde heeft. Als je kunst cadeau geeft, dan geef je dus aan dat je over het geschenk hebt nagedacht en dat je daar je best op hebt gedaan.

Iedereen houdt van kunst

Een laatst zeer belangrijk kenmerk van kunstwerken is dat iedereen ervan houdt. Iedereen heeft een smaak en ook al komt deze vaak niet overeen, het is wel zo dat er een kunstwerk is dat daarbij past. Houd je van modern en heb je je woning ook modern ingericht, dan wordt er schitterende moderne kunst gemaakt die je daar gemakkelijk kwijt kunt. Het is precies hetzelfde als je juist van de klassieke stijl houdt, van arte nouveaux of van de industriële stijl. Er is voor iedereen en iedere omgeving wel een kunstwerk te vinden. Je kunt deze jezelf cadeau doen of je kunt het als geschenk geven tijdens een afscheid collega.