Kies je voor een refurbished iPhone of een tweedehands iPhone?

Steeds meer mensen kiezen voor een refurbished iPhone. Dit is te zien aan het feit dat mensen steeds meer online zoeken naar refurbished toestellen en het aanbod van de gereviseerde iPhones ook gestaag groeit, waardoor men uit meerdere modellen iPhones kan kiezen. Maar wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands iPhones? Voor welke variant kun je beter kiezen? Op deze vragen zal dit artikel een antwoord proberen te geven.

Refurbished lijkt op tweedehands

Dat er nogal wat overeenkomsten zijn tussen refurbished en tweedehands is een feit. Bij gereviseerde toestellen is er veelal sprake van tweedehands toestellen, die door erkende bedrijven gecontroleerd, gerepareerd en gereinigd worden. Dit hoeft echter niet. Een refurbished telefoon kan net zo goed een nieuw toestel zijn, dat opgekocht is uit een voorraadoverschot van een ander bedrijf. Een andere overeenkomst is echter de lage prijs in vergelijking met de nieuwprijs van iPhones. Zowel een tweedehands als een refurbished toestel zorgt ervoor dat je wel honderden euro’s kunt besparen. Als laatste is de keuze voor een refurbished en tweedehands telefoon een duurzame keuze. Je draagt bij aan een verbetering van het milieu, omdat je een telefoon recyclet. Hierdoor belandt deze niet onnodig bij de grote hoeveelheden aan elektronisch afval dat jaarlijks gegenereerd wordt.

Er is een verschil in productkwaliteit

Naast overeenkomsten zijn er ook belangrijke verschillen tussen refurbished, die je koopt bij een erkend bedrijf, en tweedehands toestellen, die je particulier aanschaft. Ten eerste heb je te maken met een aanzienlijk risico, wanneer je een tweedehands toestel particulier koopt. Het toestel kan er op foto’s zo goed als nieuw uitzien, maar is kapot aan de binnenkant. Bij een particulier heb je eveneens geen garantie, dus koop je een kapot toestel, dan zit jij met de schade. Andere mogelijke nadelen van een tweedehands telefoon kunnen zijn:

Je koopt een gestolen toestel
Je komt nog data tegen van de vorige gebruiker; er heeft geen volledige dataswipe plaatsgevonden
Je hebt geen garantie op je aankoop
Je toestel is niet hygiënisch gereinigd
Je hebt er geen accessoires bijgeleverd gekregen
Je tweedehands toestel bevat niet de nieuwste iOS-update

 

Refurbished biedt zekerheid voor dezelfde prijs

Veelal worden refurbished toestellen aangeboden voor dezelfde prijs als tweedehands toestellen. Hierdoor kun je beter kiezen voor het eerstgenoemde, omdat het kopen van een refurbished iPhone bij een erkend bedrijf wel betrouwbaar is. De gereviseerde iPhones worden bij deze bedrijven streng gecontroleerd, opdat ze technisch in orde zijn. Veelal wordt hierbij op flink wat technische aspecten gecontroleerd door robots. Defecte onderdelen worden hierna meteen vervangen door ervaren technici.

Let op

Let bij de aankoop van een refurbished iPhone er wel op dat je voor een erkend bedrijf kiest. Lees de klantenreviews op de websites. Scoort een bedrijf hoog hierbij, dan kun je ervan uitgaan dat het bedrijf betrouwbaar is. Let wel ook op de hoeveelheid klantenrecensies, die er gedeeld zijn. Je kunt eveneens letten op het keurmerk Refurbished van Techniek Nederland. Dit keurmerk wordt alleen geleverd, wanneer een bedrijf kwalitatief goede producten levert.

 

 

Dit reclame-artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.