Waar moet je aan denken bij het kopen van een kitchenette?

Een kitchenette is een kookhoek of klein keukentje. Deze keukens worden vaak gebruikt als bedrijfskeuken in kantoren of als bijkeuken geplaatst, omdat ze klein doch compleet zijn. De kitchenette, vaak ook pantry keuken genoemd, is voorzien van alle gemakken, maar neemt niet zoveel ruimte in als een echte keuken.

De bloei van de kitchenette

De kitchenette wordt steeds meer aangeschaft, omdat het kleine keukentje over een flink aantal voordelen beschikt. Ten eerste zijn de keukens compact, zodat ze in bijna iedere ruimte geplaatst kunnen worden. Ondanks de compactheid is de keuken compleet, waardoor je er alle activiteiten kunt verrichten die je in een normale keuken ook zou kunnen doen. Een derde voordeel is de verhuisbaarheid. Een kitchenette kun je gemakkelijk verplaatsen naar een andere ruimte dankzij de compactheid en de voor gemonteerde plaatsing.

Waarop moet je letten, wanneer je een kitchenette aanschaft?

Wanneer je een kitchenette gaat kopen, moet je goed voorbereid op pad gaan opdat je niet voor verrassingen komt te staan. Gebruik daarvoor deze checklist.

 

Tip 1: Reiniging van materialen

Wanneer je een kitchenette gaat ontwerpen, kies dan voor eenvoudig te reinigen materialen. Een kitchenette staat vaak in een bedrijfsruimte en dientengevolge zullen meerdere mensen meerdere malen per dag van de keuken gebruikmaken. Gebruik daarom onderhoudsarme materialen, die je gemakkelijk kunt poetsen.

Tip 2: Kies voor goede materialen

Kies daarnaast voor materialen, die een goede kwaliteit hebben. Je kitchenette zal waarschijnlijk veel gebruikt worden en dientengevolge heeft je kitchenette flink wat te verduren. Kies daarom voor een hoogwaardig geperst materiaal, want dan hebben de fronten, de toplaag en het aanrechtblad een langere levensduur.

Tip 3: Kies voor een stootvast materiaal

Materialen, die stootvast zijn, kunnen wel tegen een stootje. Een kitchenette zal veel te verduren hebben, waardoor schade bijna niet te ontlopen valt. Heb je gekozen voor een stootvast materiaal zul je de kans op zichtbare schade verkleinen.

Tip 4: Kies voor een praktische kitchenette

Ontwerp je kitchenette met de gedachte: wat ga je met de kitchenette doen? Wat is zijn functie? Gebruik je de kitchenette vooral voor het opwarmen van voedsel, zorg dan dat er een magnetron of een combioven inbegrepen zijn. Is het plaatsen van een koelkast een vereiste?

Tip 5: Zorg voor representativiteit

Wanneer je een kitchenette aanschaft voor een bedrijfsruimte, dan zullen jij en je werknemers hiervan gebruikmaken. Daarom moet de kitchenette in dit geval representatief zijn voor je bedrijf. Kies daarom voor een ontwerp en uitvoering die binnen het bedrijf past.

Tip 6: Kies voor de juiste leverancier

Als je een kitchenette op het oog hebt, moet je nog een leverancier kiezen. Verstandig is om een leverancier te kiezen, die jouw kitchenette in verschillende groottes kan leveren. Tevens is de levertijd van belang, aangezien je vast een snelle levering van je kitchenette wenst.

Tip 7: Snel te monteren

Kies voor een kitchenette, die snel en eenvoudig te monteren is. Hierdoor kun je snel gebruikmaken van je kitchenette. Ook bij een eventuele verhuizing is het handig als je de kitchenette snel kunt verplaatsen en ook weer snel kunt monteren. Mobiliteit is in dit geval dus van groot belang.

 

 

Dit reclame-artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.