3 Redenen om de motor naar het werk te nemen

Motorrijden is de afgelopen jaren enorm populair geworden. We zien niet alleen dat steeds meer Nederlanders hun rijbewijs halen, maar ook dat er simpelweg meer gereden wordt. En niet alleen voor plezierritjes gedurende de zomermaanden zoals veel mensen denken; de echte diehards klimmen ook in de winter op hun motorfiets. Hoewel je met jouw caferacer ook prachtige plezierritjes kunt maken, hoeft dit niet te betekenen dat deze ook niet ingezet kan worden voor woon-en-werkverkeer.

Een motor is dan ook een perfect vervoersmiddel om mee naar je werk te gaan. Stap dus maar uit die auto en klim op jouw favoriete vervoersmiddel. Motorrijden is niet alleen een stuk leuker, maar het biedt ook nog eens talloze voordelen. In dit artikel geven we 3 redenen om de motor naar het werk te nemen.

1. Het is veel voordeliger

Wanneer je je motorfiets voor woon-en-werkverkeer gaat inzetten, zal je je auto waarschijnlijk kunnen verkopen. Hierdoor hoef je enkel nog maandelijkse kosten voor de motorfiets te betalen en, laten we eerlijk wezen, zo kun je een hoop geld besparen. We weten allemaal dat een auto niet goedkoop is. Je betaalt enorm veel geld aan verzekeringen, afschrijfkosten en dergelijke. Als je de kosten van een auto en een motorfiets naast elkaar zet, zal je al snel zien dat je met een motor voordeliger uit bent.

Wist je dat een motorfiets naast een lagere motorbelasting en verzekeringskosten ook een stuk zuiniger is? Hierdoor bespaar je, ondanks jouw drang om iedere keer de gashendels net wat verder in te drukken, ook nog eens flink op de brandstofkosten.

2. Tijd besparen

Iedere motorrijder zal beamen dat dit misschien wel het grootste voordeel is. Op de motorfiets ben je immers veel wendbaarder. Wanneer je tijdens de spits rijdt hoef je niet zomaar achteraan te sluiten, maar kan je jezelf door de menigte manoeuvreren. Hiermee bespaar je enorm veel tijd. En hoe meer tijd je bespaart, hoe meer tijd je in het werk kunt investeren. Hierdoor hoef je wellicht niet een keer tot ’s avonds laat op kantoor door te brengen om alle puntjes op de i te zetten. Gewoon knipperlichten uit en rijden maar! De plaats van bestemming is direct al binnen handbereik.

3. Altijd een parkeerplekje

Het kan soms knap lastig zijn om een parkeerplekje bij je werk te vinden. Zeker wanneer deze gevestigd is in een druk centrum en er maar een beperkt aantal parkeerplekken bij het pand aanwezig zijn. Hierdoor is de kans groot dat je met de auto iedere dag zoekende bent naar een geschikt plaatsje. Dat kost niet alleen heel veel tijd, maar levert iedere dag ook nog eens enorm veel onnodige stress op. Voor een motorfiets is echter eigenlijk altijd wel ruimte. En wanneer de ruimte er niet is, maak je deze zelf. Zo is het op de meeste plekken gewoon toegestaan om op de stoep te parkeren. Let er hierbij wel op dat je de weg niet blokkeert, anders kan je hier wel een boete voor krijgen. Zo mogen mensen die op de stoep lopen geen hinder ondervinden van jouw motorfiets.

Extra tip: wil je niet dat jouw collega’s hinder ondervinden van je motor? En maakt deze toch best wel wat geluid? Dan is het de moeite waard om in een db killer te investeren. Zo kun je geluidloos wegrijden!