Geautomatiseerd beregeningsinstallatie levert besparingen op

Het hebben van een groen en bloeiend gazon of het onderhouden van een hoogproductieve plantage zijn de belangrijkste zoekopdrachten van kwekers en hoveniers. De bouw van een geautomatiseerd beregeningsinstallatie bracht innovaties met zich mee die hielpen de productie te verhogen en water te besparen. Vanaf het moment dat het mogelijk is om de irrigatie te monitoren, is een grote stap gezet.

 

Geautomatiseerde groenvoorziening bevloeiing is een intelligent systeem dat de hoeveelheid water zal toepassen om aan de werkelijke behoeften van uw tuin of gazon te voldoen.

 

Praktisch en functioneel

De hoeveelheid water die elke plant nodig heeft is anders. Door middel van een geautomatiseerd beregeningsinstallatie is het daarom mogelijk om deze productiefase op een eenvoudige manier te controleren. Wanneer u dus een ventiel bedient, werkt de irrigatie op zichzelf zonder dat er handmatig moet worden gewerkt.

 

Zelfs als de tuin of de plantage al bestaat, is het mogelijk om met een ontwerper de voorwaarden voor het ontvangen van een geautomatiseerd beregeningsinstallatie te evalueren. Op deze manier kan het systeem worden geplaatst in de ruimtes waar de plantage het toelaat. Zelfs als de plantage al bestaat, is het mogelijk om een efficiënt systeem te bouwen.

 

Hoe een geautomatiseerd irrigatiesysteem werkt

De belangrijkste onderdelen van een geautomatiseerd irrigatiesysteem zijn: bedieningspaneel, leidingen, sproeiers (indien nodig) en sensoren. Deze systemische samenstelling zorgt voor een efficiënte besproeiing. De bedieningspanelen, oftewel de zogenaamde regelaars, zijn verantwoordelijk voor het bepalen van het waterniveau, de tijden en de dagen waarop het systeem in werking is.

 

Een ander hoogtepunt van het geautomatiseerde irrigatiesysteem is de ontvangst van constante informatie in het veld. Boden Omstandigheden, vochtigheid, zonnestraling en temperatuur zijn enkele van de verkregen gegevens. Zo kan de irrigatie op een meer professionele manier gebeuren, omdat het mogelijk is om de dagelijkse werking te regelen.

 

De hoogte en de indeling van de sproeiers in een geautomatiseerd irrigatiesysteem moeten in het project worden geëvalueerd. Naast de kosten van de apparatuur, is het belangrijk om de fabrikant te overwegen die de beste oplossingen heeft voor elke behoefte, die kan worden door middel van sprinkler, gelokaliseerd (druppel) en oppervlakkige modellen.

 

Voor de uitvoering van een goed irrigatiesysteem is het essentieel om een goed project uit te voeren, waarbij rekening wordt gehouden met de uit te voeren landschapsarchitectuur, de waterbehoefte van elke plant, de uren van directe bestraling van elk microklimaat.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.