Soorten kerstbomen

Elk jaar tuigen we weer met z’n allen de kerstbomen op. We kopen ergens een boom, slepen die ons huis binnen en maken er een mooi kunstwerkje van. Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat er veel verschillende soorten kerstbomen zijn. Als je een goede keuze wilt maken is het wel handig om goed op de hoogte te zijn van de verschillende bomen.

De Nordmann
De Nordmann is een veel gekochte boom. Deze boom is namelijk heel prettig omdat er weinig naalden uitvallen. De naalden zijn glanzend en een donkere groene kleur en blijven dus goed aan de boom zitten. Nordmannen kunnen ook heel groot worden, dus ze zijn geschikt voor grote ruimtes met een hoog plafond.

De Fijnspar
Ook de fijnspar is een populaire boom. Dit is vanwege de heerlijke dennengeur die toch wel echt bij het kerstgevoel past. Het nadeel van deze boom is daarentegen wel weer dat de naalden snel uitvallen, dus je zult veel moeten stofzuigen en de boom wordt snel kaal. Het fijne aan deze boom is wel dat hij vaak goedkoop is.

De Blauwspar
Een Blauwspar kun je herkennen aan de zilver/grijs/blauwe naalden, een bijzondere kleur dus. Qua naalduitval zit deze boom tussen de Nordmann en de Fijnspar in. De boom heeft een mooie vorm en daarom maakt het deze boom gemakkelijk om te versieren, wat natuurlijk ook wel belangrijk is.

Kunstkerstboom kopen
Niet iedereen wil natuurlijk een echte boom in huis hebben. Sommige mensen zijn allergisch voor echte bomen en anderen vinden het gewoon niet zo handig. Een goed alternatief is dan een goedkope kerstkunstboom. We noemen dit goedkoop, omdat je elk jaar dezelfde boom kunt gebruiken. Je hoeft dus maar één keer een boom aan te schaffen en vervolgens kun je daar jaren plezier van hebben. Vaak kun je ze klein opvouwen en bijvoorbeeld op de zolder opbergen.
Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Deze advertorial is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.