Waarom je naar een beddenspeciaalzaak moet gaan

Je slaapt ongeveer een derde deel van je leven, die tijd wil je dus comfortabel doorbrengen. Toch kiezen veel mensen nog altijd voor een relatief goedkoop bed, zonder zich te laten adviseren over welk bed het beste bij hun past.

De gevolgen kunnen zijn dat je op een te hard matras slaapt, je nekklachten krijgt omdat het kussen niet goed bij je past en je onnodig veel zweet, omdat je het verkeerde beddengoed gebruikt. Daarom is het verstandig om altijd naar een beddenspeciaalzaak te gaan om je te laten adviseren, zodat je het juiste bed en matras koopt.

De voordelen van een goede nachtrust

Dat een goed bed de basis van een goede nachtrust vormt weten de meeste mensen wel, maar andere voordelen zijn minder bekend. We bespreken er een aantal:

Voldoende slaap gaat overgewicht tegen

Als je slecht hebt geslapen, maakt je lichaam meer ‘hongerhormonen’ aan, waardoor je gedurende de dag meer trek hebt. Bovendien heb je sneller de neiging als je slecht geslapen hebt om gemakkelijk, ongezond, voedsel te eten. De combi van meer honger en ongezond eten vergroot de kans op overgewicht. Die kans wordt kleiner als je een goede nachtrust hebt gehad.

Genoeg slaap zorgt ervoor dat je er jonger uitziet

Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd waarin naar voren kwam dat mensen die te weinig slapen als minder aantrekkelijk worden beoordeeld. De verklaring hiervoor is dat het groeihormoon tijdens je slaap wordt aangemaakt. Dit hormoon zorgt er onder andere voor dat je huid elastisch blijft. Slaap je minder? Dan maak je minder van dit soort hormonen aan en dat zorgt ervoor dat je er minder goed uitziet.

Een uitgeslapen mens is over het algemeen vrolijker en kan zich beter concentreren

Wanneer je goed bent uitgerust, zal je minder snel last hebben van sombere buien en reageer je minder snel geprikkeld op situaties en andere mensen. Bovendien kun je je beter concentreren op datgene waar je mee bezig bent als je goed uitgerust uit bed stapt.

Conclusie

Al met al zijn er redenen genoeg om naar een beddenspeciaalzaak te gaan en je te laten adviseren over de juiste bed en het matras. Je kunt er daarbij voor kiezen om naar een prijsvechters winkel te gaan, waar op zich prima bedden worden verkocht alleen het advies minder goed kan zijn.

Een andere optie is om naar een lokale beddenspecialist te gaan. Vaak hebben dergelijke winkels medewerkers in dienst die er al jarenlang werken en over veel kennis beschikken, waardoor je er vrijwel zeker van kunt zijn dat je de juiste aankoop doet. Een voorbeeld van een lokale winkel uit Den Haag die al ruim 100 jaar mensen adviseert in bedden, matrassen, kussens en beddengoed is Engering Slaapcomfort (http://www.engering.nl/). Woon je niet in de buurt van Den Haag? Zoek dan via Google naar een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt.

Deze advertorial is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.