Wat komt er kijken bij het opvoeden van een puppy?

 

Veel mensen denken dat een puppy opvoeden heel makkelijk is of vanzelf gaat. Hoewel experts zeggen dat het niet lastig is, blijft het toch een onderschat klusje. De opvoeding begint met een goede basis. Het is sterk aan te raden om naar een puppycursus te gaan met je hond. Je leert daar hoe je een boodschap of opdracht kunt overbrengen naar je hond. Vanuit deze basisopvoeding kun je jouw hond steeds meer leren.

Denk zorgvuldig na over het wel of niet nemen van een hond

Besef dat je leven drastisch verandert als je een hond in huis haalt. Hoewel het erg leuk is en een hond veel liefde geeft, je zult je leven er anders voor moeten inrichten. Als je niet thuis werkt zul je dat moeten gaan doen. Je moet meerdere keren per dag wandelen, zelfs als het regent. Je maakt kosten die flink kunnen oplopen. Maar als je daar allemaal over hebt nagedacht en je weet zeker dat het je lukt, dan is het natuurlijk heel leuk om een puppy te kopen! Vergeet niet om over een verzekering en een hondennaam na te denken. Hondennamen vind je hier en voor informatie over verzekeringen kun je het beste even googlen.

Zoek naar een goede hondenschool die een degelijke cursus aanbiedt

Meld je niet aan bij de eerste hondenschool die je tegenkomt. Zoek naar recensies, ga eens kennismaken, en verdiep je in de trainingsmethode. Op televisie was te zien dat sommige hondenscholen er een nogal harde trainingsmethode op nahouden. Er is genoeg onderzoek gedaan en telkens blijkt dat trainen op een positieve manier de beste is. Van het mishandelen van je hond wordt de band alleen maar slechter. Mocht je niet goed weten waar je terecht kunt, vraag dan mensen in je omgeving waar zij op puppycursus zijn geweest. Mocht je een hoog risico hond kopen, dan is een bezoekje aan deze website zeker nuttig voor je. Er gelden mogelijk andere regels, zeker op het gebied van training en opvoeding.