Hoe jij een toppositie in Google behaalt

Home  /   Hoe jij een toppositie in Google behaalt

 

Een toppositie in Google behalen en hier ook blijven staan. Ieder bedrijf wil het, maar niet ieder bedrijf weet hoe dit aangepakt kan worden. Daarbij komt nog dat Google het algoritme de laatste jaren zo vaak veranderd heeft, dat het niet voor iedereen meer bij te benen is. Zeker als je SEO niet je voornaamste bezigheid is. In dit artikel geven we je inzicht in een aantal factoren die je ranking in Google bepalen, zodat jij in ieder geval op deze factoren een toppositie scoort.

 

Breng zoekwoorden in kaart

Een belangrijke factor waardoor jij een toppositie in Google kunt behalen, is het in kaart brengen van je zoekwoorden. Dit kun je doen door middel van een zoekwoordonderzoek. Hierdoor weet je op welke zoekwoorden er veel gezocht wordt en op welke zoekwoorden minder. En hiermee kun jij je voordeel mee doen, zeker als jij onderscheid maakt tussen longtail en short tail zoekwoorden. Short tail zoekwoorden zijn zoekwoorden met veel zoekvolume, maar ook een hoge concurrentie. Hierdoor kan het voor jou lastiger worden om op dit zoekwoord een toppositie te bemachtigen.

 

Maar dit is minder moeilijk bij longtail zoekwoorden. Dit zijn zoekwoorden met een laag zoekvolume, maar ook met een lage concurrentie. Echter zijn deze zoekwoorden wel erg specifiek en wanneer jouw content hierop aansluit, kun je de bezoeker een stap verder brengen in de customer journey.

 

Zet social media in voor een toppositie in Google

Social media kan ook bijdragen aan je positie in Google. Door je artikelen te delen op social media, zorg je ervoor dat je extra links creëert naar je website. Hierdoor kan de waarde van je pagina voor Google stijgen. Ook houd je op deze manier je volgers op de hoogte van wat je doet. Bedenk wel van te voren waar je doelgroep actief is. Heb je een oudere doelgroep? Dan zul je waarschijnlijk niet zoveel bereiken door actief te zijn op Snapchat.

 

Daarnaast kun je ervoor zorgen dat het voor je bezoekers gemakkelijk is om je artikelen te delen. Deel bijvoorbeeld ook mooie afbeeldingen of grappige nieuwtjes, waardoor mensen deze content willen delen. Dit delen kun je bevorderen door knoppen op je site te plaatsen waarmee mensen het artikel kunnen delen. Stel daarbij ook een automatische tekst in die bij het delen van het artikel getoond wordt. Zo kun je mensen bereiken met de boodschap die jij wilt.

 

Zoekwoorden en het inzetten van social media zijn slechts twee onderdelen die bijdragen aan een toppositie in Google. Er zijn echter meer dan 107 factoren die hiermee te maken hebben, verdeeld over 10 categorieën. Om een toppositie in Google te behalen, dien je met al deze factoren rekening te houden. Heb je hier geen kennis of tijd voor? Dan kun je ook een bureau inschakelen.