Dé perfecte badkamertegels

Badkamertegels geven een badkamer een ware metamorfose, kies je er een accentmuur bij uit, die een heel andere tegel mag krijgen, dan is je badkamer helemaal actueel en van deze tijd. Daarbij: als het gaat om het kiezen van tegels voor je badkamer, zijn er tal van factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat ze zowel praktisch, maar ook stylish zijn. Waar houd je zoal rekening mee?

Waterbestendigheid

Een van de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het kiezen van badkamertegels is waterbestendigheid. De badkamer is een vochtige omgeving, en je wilt tegels die bestand zijn tegen vocht en water. Keramische tegels en porseleinen tegels zijn uitstekende keuzes, omdat ze van nature waterdicht zijn en geen vocht absorberen. Zorg ervoor dat de tegels goed zijn geglazuurd om extra bescherming te bieden tegen vocht.

Slipbestendigheid

Veiligheid is een prioriteit in de badkamer, en daarom is het belangrijk om tegels te kiezen die slipbestendig zijn, vooral op de vloer. Tegels met een matte afwerking of reliëfpatronen bieden over het algemeen meer grip dan glanzende tegels. Controleer altijd de classificatie
van de tegels voor slipbestendigheid en kies voor tegels met een hoge slipweerstand, vooral in natte en gladde gebieden zoals de douchevloer.

Onderhoudsgemak

Een andere belangrijke overweging is het onderhoudsgemak van de tegels. Badkamertegels moeten regelmatig worden schoongemaakt om schimmel, meeldauw en kalkaanslag te voorkomen. Gladde tegels met een geglazuurde afwerking zijn over het algemeen eenvoudiger schoon te maken dan poreuze tegels. Vermijd poreuze natuursteen tegels zoals marmer en kalksteen, tenzij ze goed zijn afgedicht. Zoek jij tegels die weinig onderhoud behoeven? Check dan de tegels van Bebo Parket!

Stijl en Ontwerp

Natuurlijk wil je dat je badkamer er mooi uitziet en past bij je persoonlijke stijl. Tegels zijn een belangrijk onderdeel van het ontwerp van je badkamer en kunnen een grote impact hebben op de algehele uitstraling. Overweeg de kleur, vorm, patroon en grootte van de tegels om de gewenste look te bereiken. Bijvoorbeeld, lichte tegels kunnen een ruimte groter laten lijken, terwijl donkere tegels een meer luxueuze uitstraling kunnen geven.

Tegelindeling

Naast de keuze van de tegels zelf, is de manier waarop je ze installeert ook van belang. Er zijn verschillende indelingsmogelijkheden, zoals het gebruik van mozaïektegels, diagonale patronen, of het spelen met verschillende formaten tegels. De indeling van de tegels kan de ruimte visueel transformeren tot iets heel eigenzinnigs en unieks!

De juiste badkamer montage

Hoewel sommige huiseigenaren ervoor kiezen om zelf tegels te plaatsen, kan het inhuren van een professionele tegelzetter een verstandige investering zijn. Een ervaren tegelzetter kan ervoor zorgen dat de tegels gelijkmatig en nauwkeurig worden gelegd, en dat eventuele
waterdichtheidsdetails correct worden uitgevoerd.