Voorbereiden op het najaar: Dé nageltrends van 2023

Velen beginnen er al over na te denken wanneer de eerste hittegolf het land aandoet; de herfst. Langzaam maar zeker komt het steeds meer in zicht, waardoor jij je alvast kunt voorbereiden op dé nageltrends voor het najaar van 2023. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Of je nu een doorgewinterde professional bent of nieuwsgierig bent naar de kunst van nagelstyling, in dit artikel doe je voldoende inspiratie op om dit najaar de mooiste nagels te creëren. Bereid je voor om je klanten te verrassen en te betoveren met nagels die de geest van de herfst perfect vastleggen.

Hoge kwaliteit nagelproducten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je hoge kwaliteit nagelproducten koopt. Door de vochtigheid, kou en wind krijgen ook de nagels namelijk meer te verduren. Bij nagelgroothandel Nail Academy Nicolle kun je als nagelstylist de beste nagellakken, gels en nog veel meer bestellen. Hierdoor heb jij voldoende in huis om unieke nagels te ontwerpen die perfect aansluiten op de nageltrends voor het najaar van 2023. Hoe langer je ontwerpen goed blijven, hoe beter de mond-tot-mondreclame zal zijn.

1. Herfstige kleuren

Tijdens de herfst zie je uiteraard veel oranje, rood en bruin. Dit past perfect bij de nageltrend van ‘Grunge’ nagels. De grunge-stijl trend ontstond in het begin van de jaren 90 als een rebelse en ongepolijste mode beweging, die zijn wortels had in de alternatieve muziek- en subcultuur van het Noordwesten van de Verenigde Staten. Deze trend begon als tegendraads verzet tegen conventionele mode-idealen. Het dragen van lagen oversized kleding, zoals geruite flanellen hemden over losse T-shirts, vervaagde spijkerbroeken en combat boots, vormde de basis van de grunge-stijl. De stijl omarmde bewust een verwaarloosde look, met gescheurde kledingstukken en minimalistische sieraden. Het kleurenpalet van grunge was doorgaans gedempt en aards, om de rauwe en ongepolijste houding van de subcultuur duidelijk te maken. Door dit oorspronkelijke karakter heeft de grunge-trend de weg gebaand voor de acceptatie van edgy en alternatieve stijlen en blijft het een bron van inspiratie voor moderne interpretaties van nonchalante en non-conformistische stijl.

De kleuren van de Grunge-trend voor het najaar van 2023 zijn:

  • Burned orange
  • Oker
  • Diep paars
  • Donker grijze tinten

2. De hoogte in

Iets wat steeds meer en meer naar voren komt binnen de trends voor nagels in 2023, zijn 3D-effecten op de nagel. Denk aan een nagellak met een hobbelig design of juist golfjes. Door deze vervolgens in een effen kleur te lakken, zorg je voor een unieke en speciale look die niet te veel aandacht opeist. Bij het ontwerpen van nagels met een 3D-ontwerp, kun je het best rekening houden met de volgende punten:

  • Gebruik lichte kleuren, zoals ‘milky white’
  • Kies voor een bijzondere vorm die niet té hoog uitsteekt
  • Oefen voldoende voor een mooie afwerking

Door hierop te letten, zorg je ervoor dat je de mooiste 3D nagels creëert. Zo val je op en laat je direct zien hoeveel talent je hebt.

3. Minimalistische designs

Het laatste onderdeel van de herfsttrends voor 2023 om in je achterhoofd te houden, zijn minimalistische designs. Juist in een jaargetijde waarin veel gebeurt, het vallen van bladeren, kouder wordende weer, regen- en onweersbuien, laagjes kleding en verschillende materialen kleding, is het mooi om rustgevende details toe te voegen. Nagels in één kleur of met een ombré-effect zijn daarom perfect in deze tijd. De volgende opvallende trends doen ook zeker de ronde, waardoor je hier niet op kunt achterblijven:

  • Airbrush look
  • Metallic details op een effen kleur
  • Metallic en chroom kleur

De minimalistische trend werkt perfect samen met de andere nagel najaarstrends van 2023. Hierdoor weet je zeker dat je prachtige nagels ontwerpt die bij iedereen passen. Door te spelen met kleuren en verschillende metallic en chroom kleuren, zorg je voor unieke ontwerpen.

De mooiste nagels voor het nieuwe seizoen

Als liefhebbers van nagelstyling weet je dat de kracht van prachtig vormgegeven nagels verder gaat dan alleen de uitstraling. Het is een manier om de sfeer en geest van het seizoen vast te leggen en te delen. Terwijl jij je onderdompelt in de rijke kleurenpaletten, texturen en trends die het najaar met zich meebrengt, kun je je creativiteit de vrije loop laten. Experimenteer met nieuwe technieken en materialen, en omarm de geest van vernieuwing die het najaar belichaamt. Zolang jij je goed hebt voorbereid, weet je zeker dat jij alles aankan dat het nieuwe seizoen op je pad brengt, zelfs de ergste storm kan jou niet meer onderuit halen. Veel succes!