Meubelzaak Uden – trendcentrum bij uitstek

Woonstijlen hebben een lange adem. Neem nou de populaire Industriële woonstijl en de Scandinavische interieurstijl. Die blijven elk volgend jaar populair en vormen zo een gedegen stijlbasis voor je woonruimte. Een woonstijl is als het ware een fundament om vanuit te gaan bij het karakteriseren van je leefomgeving. Een interieurtrend is een beweging binnen zo’n woonstijl. Vaak geven de meubels en accessoires van een woontrend meer smoel en cachet aan je woonstijl. Zo blijft jouw interieurstijl levend en verrassend, door er zaken van een trend aan toe te voegen. In goede interieurzaken zoals meubelzaak Uden kun je alvast de nieuwste trends ‘voorproeven’.

Versterk je woonstijl met trends

Trends zijn als eb en vloed, ze komen en gaan. Maar laten ook wat achter! Want door iets binnen een trend te kopen, verrijk je je eigen woonstijl. Die maak je met andere woorden weer ‘trendy’. Als er zich een nieuwe trend aandient, is het dan ook verstandig te kijken of daar zaken bij zitten die uitmuntend zouden passen in het sfeerbeeld van je woonruimte. Voor je het weet is de trendgolf weer voorbij en mis je een prachtig meubelstuk of accessoire dat je woonkamer zoveel mooier had gemaakt. Trends markeren, versterken en nuanceren je woonstijl, ga er dus niet aan voorbij.

Aandacht voor Japandi in meubelzaak Uden

Drie trends zijn momenteel ‘hot’ en verdienen aandacht. Onder meer bij meubelzaak Uden zijn ze uitgelicht. Een van die trends is Japandi. Deze woontrend koppelt Scandinavisch design aan Japans ontwerp. De sterke, stoere lijnvorming van Japans design wordt ‘verzacht’ door de natuurlijke materialen van de Scandinavische woonstijl. Daar waar die stijl niet uitblinkt in kleur, geeft de trend Japandi er toch opeens een krachtig accent aan. Dat gebeurt niet hectisch of ‘wild’, maar juist subtiel, want het motto van Japandi blijft overeind: less is more.

Funky Chic in meubelzaak Uden

Haaks daarop staat een tweede actuele trend: Funky Chic. Binnen deze trend wordt flink uitgepakt. Bijvoorbeeld met fluweelbehang, met bonte bloemenprints of accessoires in goud- of zilvertinten. Het hart van Funky Chic is overduidelijk eentje met warmte, met luxe en voorzien van inspirerende vormen. Kleur op kleur is het uitgangspunt van deze trend met benadrukking van rijke kleuren; zoals smaragdgroen. Funky Chic heeft als eindresultaat een uitbundig interieur met een feestelijk tintje en dit kan je vinden bij meubelzaak Uden.

Versterk je eclectische woonsfeer

De derde trend is eerder een versterking van een al bestaande woonstijl, die van het eclecticisme. De eclectische trend benadrukt een interieurstijl die al sinds jaar en dag geliefd is. Dat gebeurt met meubilair van rijk walnoot, vaak voorzien van fraai houtsnijwerk. De uitstraling van vintage spulletjes geven deze trend cachet. Kunstwerken in zeer kloeke lijsten passen bij deze trend. Het enige gevaar is dat door de eclectische trend toe te passen binnen een al aanwezig eclectisch interieur, het teveel van het goede kan worden. ‘Over the top’, zoals de Engelsen zeggen. De trend geeft dan ook aan dat je meubilair en accessoires op elkaar af dient te stemmen. Dat kan bijvoorbeeld vanuit een kleurenthema.

Houd je zaken qua kleur bij elkaar door een hoofdtint en een paar bijbehorende tinten te gebruiken. Wel vanuit een kleur die bij het eclecticisme past. Majestueus blauw of oker met een gouden glans. Kijk eens ‘live’ hoe de trend uitwerkt, bijvoorbeeld in de daarvoor speciaal ingerichte stijlkamer van meubelzaak Uden.