Tips voor het huren van een container

Is het nodig om een container te huren? Dan is het wel aan te raden om dit slim aan te pakken. Met de tips die wij voor je hebben wordt een container huren slechts een kleine opgave. Wie de volgende tips goed tot zich neemt, zal het een stuk gemakkelijker hebben om een goede container te huren voor de werkzaamheden.

1. Verhuurder in de buurt zoeken

De prijs voor het afvoeren en verwerken van afval is vrijwel overal gelijk. Het prijsverschil zit vooral in het transport. Om de kosten van afvalverwerking dus laag te houden kan je het best een verhuurder in de buurt zoeken. Dit kan dan bijvoorbeeld Milieuservicenederland.nl zijn, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Het is zaak om dit goed uit te zoeken.

2. Het juiste formaat

Een container huren draait ook om de inhoud. Dit kan bijvoorbeeld om 3m³, 6m³ of 10m³ gaan. Het is afhankelijk van het soort klus dat je gaat doen. Een kleine badkamer kan bijvoorbeeld vaak ook al met de kleinste container. Het is wel aan te raden om dit vooraf in te schatten. Zo kan je de kans dat je een tweede container nodig hebt zo klein mogelijk maken. Dit betekent dat er ook geen onnodige kosten zullen zijn. Heb je geen idee wat je nodig hebt? Vraag dan advies aan de specialist. Een goede vuistregel is dat 1m³ goed is voor 10 kruiwagens aan afval.

3. Duidelijkheid over afval

Voor de verschillende soorten afval gelden ook verschillende tarieven. Schoon puin draait om schone tegels en stukken steen en is dus ook goedkoop af te voeren. Is de grond vervuild, of gaat het om dakafval? Dan is dezelfde hoeveelheid afval ineens een stuk duurder. Dit heeft natuurlijk te maken met de verwerkingskosten van de verschillende soorten afval. Het is belangrijk om goed te inventariseren welke soorten afval er vrij zullen komen. Het is ook slim om bij de verhuurder na te vragen wat er precies in de container mag. Het is namelijk belangrijk dat dit op elkaar aansluit. Gooi bijvoorbeeld geen tuinaarde in een container voor bouw- en sloopafval.