5 manieren om je tuin op te leuken met schanskorven

Schanskorven, je ziet ze tegenwoordig in steeds meer tuinen en dat is goed te begrijpen. Je kunt ze op ontelbaar veel manieren gebruiken als toevoeging voor je tuin. Maar wat zijn schanskorven precies? Schanskorven worden ook wel steenkorven genoemd en zijn gegalvaniseerde staalmatten die gevormd zijn tot een korf. Deze worden vervolgens gevuld met bijvoorbeeld breukstenen of glasblokken. Doordat deze metalen korfconstructies in verschillende afmetingen te krijgen zijn, kun je ze creatief voor verschillende doeleinden gebruiken. Hieronder hebben we er alvast 5 voor je op een rijtje gezet. Met welk schanskorf idee ga jij je tuin opleuken?

Een stevige schutting

Door de combinatie van staal en stenen zijn schanskorven ontzettend stevig en daarmee ook uitermate geschikt voor de bouw van schuttingen. Het maakt niet uit of je een lange of korte schutting als erfafscheiding wilt, met schanskorven kun je zowel een kort muurtje bouwen als een lange schutting over de lengte van je tuin. Niet alleen heb je op deze manier een ontzettend stevige schutting, je kunt de schutting ook volledig naar eigen smaak vormgeven. Afhankelijk van de steensoort die je gebruikt kun je met een schutting van schanskorven uitgebreid variëren. Kies de steensoort en formaat die het beste bij jouw tuin past.

Gezellig haardvuur in je tuin

Een ander leuk idee voor het gebruik van schanskorven is het maken van een vuurplaats voor in je tuin. Wil je op een zomeravond lekker kunnen genieten van een eigen gestookt kampvuurtje om zo nog lekker lang buiten te kunnen genieten? Met een schanskorf haard in je tuin heb jij een prachtige locatie voor die extra gezelligheid. Enerzijds kun je de schanskorven gebruiken om een vuurschaal in te kapselen. Dit is een eenvoudige manier om je vuurhaard een robuust uiterlijk mee te geven. Daarnaast kun je ook een schanskorf haard kopen. Hiermee haal je een complete haard in huis die dankzij zijn stevige materialen wel tegen een stootje kan.

Een vijver van schanskorven

De grote tegenhanger van vuur is water, maar wat hebben ze met elkaar gemeen? Precies, beide elementen komen samen in een schanskorf. Met een aantal schanskorven creëer je al snel een mooie basis voor een vijver in je tuin. Schanskorven zijn in zowel rechte als kromme vormen te krijgen waardoor je op een creatieve manier kunt spelen met vormen. Met de schanskorven bouw je om een vijverbak heen een karakteristieke buitenlaag. Wil je de vijver vervolgens helemaal afmaken? Voeg dan een schanskorven waterval toe aan je vijver. Een uniek en prachtig geheel voor in je tuin.

Als basis voor je tuintafel

Klaar met tuintafels die instabiel staan of zelfs weg kunnen waaien? Met een tafelbasis gemaakt van schanskorven behoort dit tot de verleden tijd. Als basis voor je tafel kun je verschillende vormen schanskorven gebruiken en deze in een vorm modelleren zoals jij hem graag ziet. Kies vervolgens een gesteente wat je mooi vindt en maak het af met een matchend tafelblad. Het mooiste zou in dit geval een robuust tafelblad zijn dat mooi matched met de stenen in de schanskorf. Gegarandeerd dat je nog jaren kunt genieten van deze onverwoestbare tafel!

Een onverwoestbare plantenbak

Het moge onderhand duidelijk zijn, schanskorven zijn robuust, stevig en daarom uitermate geschikt als aankleding voor je tuin. Wel kan al dat grijs misschien een beetje deprimerend werken voor je tuin. Gelukkig kun je schanskorven ook prima gebruiken voor het maken van grote plantenbakken. Deze kun je vervolgens vullen met de mooiste, gekleurde bloemen. Zo geeft je toch nog een fleurig tintje aan de grijze massa. Schanskorven gebruiken als plantenbakken werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als de vijver. Je gebruikt de schanskorven om een plantenbak te bekleden. Hiermee creëer je een robuuste plantenbak die mooi afsteekt tegen de bloemen in de bak.