Welk bureau is de beste keuze voor je thuiskantoor?

Werk je inmiddels vaker thuis dan op kantoor en zou je graag je thuiswerkplek anders inrichten? Bedenk dan dat een thuiswerkkantoor alleen geschikt is als je een goed, stevig bureau hebt. Je kiest echter niet zomaar een bureau. Het bureau moet bij je passen, het moet verstelbaar in hoogte zijn en als het even kan ook nog een beetje matchen met je inrichting. Overweeg dan de volgende stappen eerst door te nemen voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuw bureau.

Talloze verschillende bureaus

Er is zoveel keuze op het gebied van bureaus, dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Bedenk dan wat voor soort bureau je zoekt, heb je alleen plaats voor een kleiner bureau, of meer zelfs een klein tafelformaat of heb je alle ruimte en zit je liever aan een groter bureau. Wellicht speelt ook mee wat voor soort werk je doet. Werk je veel met papieren en andere spullen en heb je echt een groot werkblad nodig of heb je aan alleen een laptop voldoende? De eerste is meer een bureau à la directie stijl met veel opberglades en mogelijkheden. Je kan er wel vanuit gaan dat de mooiere bureaus meestal niet perse de meest functionele bureaus zijn. Bij een hoekbureau kun je bijvoorbeeld weer extra veel kantoorbenodigdheden kwijt zoals extra schermen of een printer.

Staand bureau of toch zitten

Populair omdat zitten ook niet goed voor je (lijf en leden) is: een staand bureau. Dit mag wel wat kosten, houd hier rekening mee. Je kunt deze uiteraard in hoogte verstellen. Meestal is dit elektrisch, met een hendel handmatig verstellen kan ook. De elektrische variant is handiger, maar dit kost wat meer. Het is wel goed voor je houding en je blijft wat meer in beweging. Ergonomisch gezien is dit wel echt een aanrader! Zo kun je ervoor zorgen dat je gedurende de dag zelf kiest of je lichaam en geest er behoefte aan heeft om even te wisselen van houding en wellicht een uurtje in staande houding verder te werken.

Inklapbaar, ergonomisch of hoekbureau

Heb je niet veel ruimte thuis en kun je eigenlijk al amper ander meubilair kwijt, laat staan ook nog een bureau? Kijk dan eens of een inklapbaar bureau iets voor jou is. Deze is functioneel als je moet werken, maar kan ook weer ingeklapt worden als je klaar bent. Een hoekbureau is geschikt als je met meerdere schermen werkt, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Een ergonomisch bureau is met name geschikt als je snel last hebt van klachten aan nek, rug of schouders. Kies voor een bureau dat qua inrichting en indeling het beste bij je inrichting past. Let er ook op dat het meubilair waarmee je werkt, in hoogte verstelbaar is en dus ergonomisch verantwoord is. Kijk ook naar het materiaal. Het kan zijn dat je een keer andere uitzicht wil, als daar ruimte voor is in je woning. Ga dan voor een bureau op wieltjes of kies voor een lichter bureau dat je makkelijk kunt verplaatsen.