3 tips om je tuin winterproof te maken

De winter staat voor de deur, of je er nu klaar voor bent of niet. Je moet je goed voorbereiden op de winter, en de tuin is daar geen uitzondering op. Er zijn verschillende manieren waarop je je tuin winterproof kunt maken. Je moet je tuinmeubelen beschermen door ze af te dekken met een beschermhoes tuinmeubelen. Daarnaast kun je je houten meubels verven met een speciale houtbeschermer om ze te beschermen tegen de kou. Vervolgens kun je je planten beschermen door er een laagje mulch op aan te brengen. Dit is vooral handig voor planten die niet winterhard zijn. Laten we hier eens dieper op ingaan!

Je buitenmeubilair afdekken

Je moet je meubels of tuinaccessoires afdekken. Op deze manier gaan je meubels langer mee en kun je er langer van genieten. Een beschermhoes zorgt ervoor dat je meubels beschermd zijn. Met een beschermhoes hoef je je meubels niet iedere winter naar binnen te halen. Je kunt ze gewoon buiten laten staan. Het is eenvoudig om de beschermhoes aan je meubels te bevestigen. De meeste beschermhoezen worden geleverd met een trekkoord waarmee je de hoes kunt verstellen, zodat hij precies op je meubels past. Er zijn ook beschermhoezen voor planten. Deze hoezen kun je gebruiken om je planten te beschermen tegen de kou en tegen veelvuldige regen- en sneeuwval. We hebben hier enkele andere opties voor, en die bespreken we in de volgende paragraaf.

Je planten afdekken met een laag mulch

Niet alle planten zijn geschikt voor de wintermaanden. Sommige planten kunnen kapot gaan als je ze niet de juiste bescherming geeft. Hoe kun je je planten dan beschermen tegen de koude wintermaanden? Het antwoord is vrij eenvoudig. Een van de beste manieren is het aanbrengen van een laag mulch. Dit kunnen verschillende dingen zijn, zoals stro, compost en zelfs boomschors. Daarnaast zorgen bladeren, zoals een berg herfstbladeren ook voor bescherming. Je kunt je planten dus beschermen met een aantal eenvoudige beschermingsmiddelen die je kunt vinden in de natuur. Je moet dit vooral doen bij planten die niet winterhard zijn.

Je houten meubels veilig houden met een houtbeschermer

Naast het afdekken van je houten meubels met een hoes, kun je die meubels ook afdekken met een speciale houtbeschermer. Alle ongeverfde en ongeoliede zachte en harde houtsoorten kunnen worden beschermd met de blanke houtbeschermer. Sommige houtbeschermers hebben een langdurige nano-bescherming die een onmerkbare, sterk hechtende, UV-filterende en dampdoorlatende laag vormt die je houten meubels kan beschermen. Deze het hout beschermen tegen vocht, olie, mossen, algen en schimmels terwijl de oorspronkelijke schoonheid van het hout behouden blijft. Voor de beste bescherming kun je de houtbeschermer twee keer aanbrengen. Voordat je een nieuwe laag aanbrengt, moet je de vorige laag de tijd geven om te drogen, wat ongeveer een uur duurt. Afhankelijk van het oppervlak en de temperatuur kan het drogen ook enkele uren duren. Vermijd gedurende deze tijd dat het oppervlak met water of olie wordt bedekt. Binnen ongeveer 24 uur is het product volledig gedroogd.