Hoe zorg ik ervoor dat ik opval met mijn bedrijfsnaambord?

Een bedrijfsbord ontwerpen is makkelijker gezegd dan gedaan. Het allerbelangrijkste is dat het past bij de gehele huisstijl en branding van jouw bedrijf. Toch wil je altijd wel uniek blijven met jouw bedrijfsbord en dat het meerdere jaren mee kan gaan (tot dat het weer tijd is voor een rebranding). Bedrijfsbord ontwerpen kun je zelf doen binnen jouw bedrijf door een graphic in-house team, maar je kunt er ook voor kiezen om dit door een externe partij te laten doen. Hoe zorg je er dus voor dat je opvalt met jouw bedrijfsnaambord? Hoe kun je het beste jouw Bedrijfsbord ontwerpen? Wij geven jou een paar tips in dit blog.

1: verwerk awards of prijzen op een subtiele manier op jouw bedrijfsbord

Opscheppen over wat jouw bedrijf heeft behaald mag natuurlijk altijd, zolang dit maar wel subtiel is. Award laten graveren in een bedrijfsbord is een manier om op te vallen als bedrijf, zolang je het alleen niet te duidelijk naar voren naar brengt. Bovendien moet je ook oppassen met de copyright van de prijzen, dus dit kan niet altijd even letterlijk. Award laten graveren kun je dus wel op een indirecte manier doen. Als jouw bedrijf veel prijzen ontvangt voor uitvindingrijke ontdekkingen, dan kun je bijvoorbeeld een kleine gloeilamp in jouw bedrijfsbord verwerken. Award laten graveren kan dus wel, maar alleen op een indirecte manier. Iets wat dus niet al te overduidelijk is voor jouw consumenten en concurrenten.

2: blaas een nieuw leven in je huidige huisstijl

Soms is het helemaal niet nodig om een hele nieuwe bedrijfsbord te ontwerpen. Een letter of figuur toevoegen of zelfs veranderen kan er al voor zorgen dat jouw bedrijfsbord meer opvalt! Kijk dus naar de verschillende mogelijkheden als het gaat om het ontwerp. Misschien is het wel een idee om sommige letters te vergroten of juist een andere kleur te geven. Meer te weten komen hierover? Neem dan hier een kijkje.