De trendy plafondlampen van dit moment

Ieder huis kent wel een of meerdere plafondlampen. Soms kiezen we voor mooie, dimbare inbouwspotverlichting, gecombineerd met plafondlampen op plekken elders in het huis. Toch gaat -met name ook overdag- de meest decoratieve waarde uit van plafondlampen. Plafondlampen kennen een verscheidenheid aan design; van spots tot plafonnieres tot hanglampen. De plafondlamp kan een echte opvallende eyecatcher zijn, die sfeer geeft aan een ruimte. Wat zou een hal zijn immers zonder een prachtige plafondlamp? In dit artikel kijken we naar de laatste trends onder plafondlampen; laat je inspireren!

Wanneer kies je voor plafondlampen?

Bepaalde plekken in huis vragen om een prachtige plafondlamp, zoals de hal, of statig boven de trap, maar ook gewoon binnen in de woonkamer komen plafondlampen soms waanzinnig mooi tot hun recht. Het is de samenhang tussen het gehele interieur wat maakt of plafondlampen op specifieke plekken een meerwaarde vormen. Boven een tafel, zoals de eettafel of salontafel, plaats je meestal een hanglamp en geen plafondlamp. Plafondlampen worden geplaatst op doorgangsplekken waar gelopen kan worden. Ook vind je ze terug op het toilet bijvoorbeeld, waar een hanglamp juist niet handig is omdat je daar je hoofd tegen zou kunnen stoten. Plafonnieres zijn daar een uitkomst, net als in de hal.

Kies je trend!

Er zijn diverse trends gaande onder plafondlampen, van industrieel tot landelijk. Welke stijl past het beste bij welk type interieur?

Smoke glas plafondlamp. Foto: Ledloket
Smoke glas plafondlamp. Foto: Ledloket

Deze fraaie smoke glas plafondlamp past helemaal bij het trendy interieur van dit moment. Smoke glas is een zeer eigentijds, actueel product en hoort echt in een modern interieur thuis. Je kunt een prachtige plek voor hem vinden in de hal, de gang, maar ook in de woonkamer. Hij valt binnen de categorie led plafondlampen, doordat je er gewoon led lampen in kunt draaien. Hiermee is hij ook bijzonder energiezuinig. Bij smoke glas lampen kies je altijd voor decoratieve led lampen, de lampen zelf vallen namelijk ook in het oog.

Landelijk industriële plafondlamp. Foto: Ledloket
Landelijk industriële plafondlamp. Foto: Ledloket

Dit type plafondlamp past bij zowel een landelijk- als industrieel interieur. Het is een echte trend lamp die op vele plekken in het huis geplaatst kan worden. Ook hier kies je voor een trendy ledlamp, met spiraalvormige ‘gloeidraad’, aangezien de ledlamp zelf ook goed zichtbaar is.

Industriële plafondlamp. Foto: Ledloket
Industriële plafondlamp. Foto: Ledloket

Over een eyecatcher gesproken! Wie een perfecte match zoekt voor het industriële interieur kan praktisch niet om deze plafondlamp heen. Met de strakke belijning en de opvallende, vierkante lichtafgifte, past deze plafondlamp in een zakelijk, modern interieur.

Tot slot

Plafondlampen kennen een grote verscheidenheid aan design en zijn daarnaast bijzonder handig om te plaatsen op plekken waar het plafond net iets lager is, zodat iedereen er gemakkelijk kan passeren. Er valt echt wat te kiezen en af te stemmen op jouw eigen interieurstijl, met een keur aan verschillend design.