Welke kleur kies je voor je nieuwe hoekbank?

Trendkleur, de beige hoekbank. Foto: Woonenzo
Trendkleur, de beige hoekbank. Foto: Woonenzo

De hoekbank is nog steeds een van de meest voorkomende type banken in onze woonkamers, en dat is niet voor niets. Dat de hoekbank onverminderd populair is gebleven komt mede door de riante uitstraling en de hoge mate van comfort. Een hoekbank leent zich ontzettend goed om een avondje te loungen, lekker te cocoonen, maar ook biedt hij genoeg zitplaats aan je bezoek. Iedereen houdt van de hoekbank, met zijn uitnodigende uitstraling. Je woonkamer krijgt er een luxe uitstraling van. Hoekbanken zijn in vele kleuren verkrijgbaar, hoe bepaal je welke kleur voor jouw woonkamer het meest geschikt is?

Trendkleuren voor de hoekbank

Ieder seizoen zien we specifieke kleuren voorbij komen die de grootste trends vormen onder (hoek)banken. Dit seizoen doen de kleuren cognac, blauw, antraciet en beige het opvallend goed. Het zijn aardse tinten die dus de boventoon voeren. Om een indicatie te krijgen welke kleur het goed zou kunnen doen in jouw woonkamer nemen we hier de grootste modekleuren met je door.

Welke kleur kies jij?

Om te bepalen welke kleur het beste binnen welk type interieur past nemen hier de kleurtrends met je door:

  • Cognac hoekbank: Cognac kleurige hoekbanken en fauteuils zijn sinds enkele jaren niet meer weg te denken uit de woonkamer. Deze tijdloze bruine kleur staat geweldig binnen vele interieurtypen. Ook bij houten meubelen en houten vloeren vormt hij een goede match. De cognac hoekbank kent een stoere uitstraling, vooral wanneer je kiest voor pilotenleer, hoewel hij natuurlijk in vele type bekleding verkrijgbaar is. Leder staat geweldig bij een industrieel interieur.
  • Beige hoekbank: de beige hoekbank kent een elegante, moderne uitstraling. Deze hoekbank past zeer goed bij lichte kleurschakeringen. Denk aan grijs, licht grijs, beige, licht antraciet. Wie een lichtkleurig interieur heeft, met meubelen in dezelfde lichte kleuren, benadrukt dit sublieme effect met een lichte bank. Beige kent overigens ook diverse kleurschakeringen; van gebroken wit tot praktisch zandkleurig.
  • Antraciet hoekbank: Antraciet is een bijzonder geliefde kleursoort die je in vele gedaanten tegenkomt, van antraciet vloeren en raambekleding, tot overige meubels zoals hoekbanken. Omdat antraciet een natuurlijke kleur is, sluit deze kleur bijzonder goed aan bij overige natuurlijke tinten. Denk hierbij aan betonkleur, onbehandeld houten meubelen, een stenen óf houten vloer, metaalbewerkingen, glas en ga zo maar door. Antraciet past zowel in een modern, industrieel interieur, alsook in een landelijk interieur.
  • Blauwe hoekbank: Blauw, in een wat aardse uitvoering, is een van de laatste modetrends voor bank en stoel bekleding. Deze diep blauwe kleur verlevendigd het interieur op verrassende wijze. Blauw komt fantastisch tot zijn recht bij een overwegend licht antraciet en wit interieur, met naturel houten tinten. Kies voor bijpassende eetkamerstoelen voor de juiste balans. De blauwe hoekbank is een ware eyecatcher.

Om de look van je woonkamer af te ronden kies je voor een mooi fauteuil in dezelfde kleurschakering. Zo biedt jouw zithoek ruim voldoende plek voor het hele gezin en aan bezoek.