Je badkamer verbouwen? Houd hier rekening mee!

Door de coronacrisis zijn de mogelijkheden met betrekking tot op vakantie gaan beperkt. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om hun eigen woning te verbouwen. Ben jij van plan om je badkamer te verbouwen? Dan is er een stukje voorbereiding nodig. Er komt namelijk nogal wat kijken bij de verbouwing van een badkamer. Lees verder en ontdek waar je rekening mee moet houden wanneer je je badkamer gaat verbouwen!

Voorbereiding is het halve werk

Je hebt waarschijnlijk al een idee van hoe je de nieuwe badkamer wilt gaan inrichten. Dit is de eerste stap in het proces. Ga je bijvoorbeeld voor badkamertegels? Of wil je een ander type vloer zoals PVC? Welke badkamermeubels wil je en op welke manier wil je deze bevestigen? Het helpt vaak om voor jezelf de ideale badkamer uit te tekenen. Op deze manier kun je gestructureerd te werk gaan. Voor badkamermeubels en sanitair zijn veelal standaardmaten, waardoor je alvast goed kunt uitmeten.

Wat moet je regelen voor de verbouwing?

Uiteraard moet je de juiste vakmensen inschakelen om de klus te klaren, of je moet zelf een vakman zijn en vrienden en/of familie hebben op dit gebied. Daarnaast moeten de benodigde spullen, zoals de vloertegels badkamer, tijdig worden besteld. Wanneer de verbouwing plaatsvindt moet je er ook rekening mee houden dat je tijdelijk geen gebruik kunt maken van je eigen badkamer. Hiervoor zul je ook voorzorgsmaatregelen moeten treffen. Tandenpoetsen kan uiteraard wel even tijdelijk bij bijvoorbeeld de gootsteen in de keuken en er is vast een andere spiegel waar de uiterlijke verzorging kan worden gedaan. Het grootste struikelpunt hierbij is veelal het douchen. Vraag je buren of je daar mag douchen of wijk uit naar een vriend of familielid. Dit zijn kleine tips, maar deze praktische zaken worden veelal vergeten. Veel succes met je verbouwing!