Waar let je op bij het kopen van een kruimeldief?

De kruimeldief maakt het leven net wat aangenamer en gemakkelijker. Koop je er een, zorg dan dat hij een handig en snel bereikbaar plekje in je woonkamer of keuken krijgt. Juist door hem zo erbij te kunnen pakken bewijst hij zijn dienst en gemak. Maar waar let je nu op wanneer je een kruimeldief gaat kopen? Lees snel verder.

Kruimeldief kopen? Dit zijn de aandachtspunten

Wie eerder een kruimeldief in huis heeft gehad kent het probleem van de slechter wordende accu. Op den duur gaat de accu zelfs nog maar enkele minuten mee, dat wil zeggen, bij verkeerd gebruik. Door de kruimeldief telkens langdurig aan de oplader te leggen zal de accu steeds slechter presteren.

  • Bij aankoop van een nieuwe kruimeldief let je op de kracht van de accu. Hoeveel minuten gaat hij mee bij een volle accu? Ter informatie alvast: de beste kruimeldief is die van AEG – de volle accu gaat maar liefst 23 minuten mee, wat echt heel lang is voor een kruimeldief.
  • Wat is de zuigkracht van de kruimeldief? Het is fijn als de kruimeldief krachtig kan zuigen en dus geen moeite heeft met het opzuigen van iets zwaarder afval.
  • Hoe snel laadt de accu weer op? Het is vrij onhandig wanneer je de kruimeldief pas na uren weer goed kunt gebruiken. Een snelle oplaadtijd is dus echt een pre.
  • Wat kost de kruimeldief? De prijzen onderling kunnen nogal verschillen. Wat wil jij uitgeven aan een kruimeldief en neem je genoegen met een goedkopere kruimeldief met iets minder hoge prestaties?
  • Steelstofzuiger annex kruimeldief. Steelstofzuigers zijn behuisd met een kruimeldief hoe vreemd dit ook mag klinken. De kruimeldief kun je er van af klikken, waardoor deze dus als kruimeldief te gebruiken is. Wie opzoek is naar een nieuwe stofzuiger voor matig intensief gebruik kan overwegen de steelstofzuiger te kopen; twee vliegen in één klap.
  • Tot slot: hoe groot is het opvangreservoir? Een wat ruimer (doorzichtig) reservoir is bijzonder handig.

Meer huishoudelijke apparatuur? Alle voordelen van de Miele vaatwasser vind je hier