Van gas naar inductie

Heb jij jouw hele leven met gas gekookt? Dan is de overstap naar inductie nog best “een dingetje”. Een inductieplaat reageert anders, dan gas en vice versa. Toch is het voor iedereen mogelijk om koken met inductie onder de knie te krijgen. Stap jij binnenkort over van gas naar inductie? Lees dan gauw verder over alles waar jij rekening mee moet houden.

 

Inductie is stabieler

Wanneer je van gas naar inductie overstapt, zul je merken dat koken op een inductieplaat toch even anders is. Inductie is namelijk een stuk stabieler in het afgeven van warmte. De warmte blijft veelal langer en is stabieler in het omschakelen naar een lager niveau. Dit kan nog best even oefenen zijn, wanneer je gas gewend bent. Gas reageert namelijk sneller op jouw handelen. Zo kun je van hoog vuur, direct naar een laag pitje gaan. Dit werkt bij inductie soms net wat trager en vergt enige oefening. Na een paar keer koken met inductie, zul je merken dat het helemaal niet zo lastig is.

Laat dan wel even een inductie kookplaat installeren.

 

Een goede inductieplaat

Er zijn veel verschillende opties als het gaat om inductieplaten. Het verschil tussen een aantal inductieplaten is soms net zo groot als het verschil van gas naar inductie. Investeer daarom in een goede inductieplaat. Dit is er een die snel warm kan worden en goed reageert op schakelingen. Niets is zo vervelend als het oeverloos moeten wachten op een plaat die warm wordt. Ook hebben sommige platen bijvoorbeeld 5 verschillende warmte standen en gaan andere platen wel door tot maar liefst 15 verschillende standen.

De overstap van gas naar inductie hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het is zeker even wennen, maar je kunt nog steeds heerlijk koken op een inductieplaat. Koop niet zomaar de eerste, de beste inductieplaat, maar doe onderzoek naar de beste inductieplaat voor bij jou in huis. Zo hoeft de overstap van gas naar inductie helemaal geen probleem te zijn.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.