3 Voordelen van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Dat weten we allemaal. We zijn opgevoed met het idee dat goed slapen belangrijk is, maar weten we eigenlijk wel waarom? Veel mensen hebben moeite om deze vraag te beantwoorden. We weten dat het fijn voelt om voldoende te slapen en dat dit dé manier is om een dag energiek te beginnen. Maar weet je ook waarom je lichaam dit zo hard nodig heeft? En welke voordelen een goede nachtrust nog meer kan hebben?

In onze huidige drukke samenleving is het nóg belangrijker geworden om voldoende te slapen. We gunnen onszelf weinig rust en slapen hierdoor helaas korter en onrustiger dan we vroeger deden. Maar waarom is het zo belangrijk om hier juist nu extra aandacht aan te besteden? Wij zetten de 3 grootste voordelen van een goede nachtrust voor je op een rijtje.

1. Goed voor de stofwisseling

Toen je een dekbedovertrek bij Weidswoneneslapen.nl kocht, had je waarschijnlijk geen idee dat je bed nóg comfortabeler maken zelfs effect kan hebben bij je strijd tegen overgewicht. Een troost, er zijn namelijk maar weinig mensen die dit weten. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat een tekort aan slaap het risico op obesitas vergroot. Dat geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Goed nieuws voor de mensen die liever in hun bed liggen dan een rondje sportschool doen, want slapen heeft wel degelijk effect op je gewicht! Uit verschillende studies is gebleken dat slechte slapers sneller snoepen en overmatig eten dan mensen die iedere nacht voldoende slaap krijgen. Bovendien hebben mensen die voldoende slapen ook sneller de motivatie om in beweging te komen. Al met al leidt dit dus tot een lager gewicht.

2. Gezonde uitstraling

Mensen die slecht slapen krijgen al snel een oudere en ongezonde uitstraling. Dit komt doordat de huid geen kans heeft om zich te vernieuwen. Hierdoor kunnen schadelijke toxines niet op tijd worden afgevoerd. Wanneer je structureel te weinig slaapt kan dit er dus zelfs voor zorgen dat de huid vroegtijdig verouderd. Een schoonheidsslaapje is dan ook zeker de moeite waard. Wie voldoende slaapt zorgt ervoor dat de huid zich beter kan herstellen en dat veroorzaakt een stralende look.

Heb je een gevoelige huid en hierdoor dikwijls uitslag van je beddengoed? Schaf dan een bamboe dekbed aan om dit effect te voorkomen. Zo slaap je niet alleen beter, maar ziet je huid er ook nog eens beter uit dan ooit tevoren!

3. Beter in staat om contact te leggen

Je zal het vast wel herkennen. Na een nachtje weinig slaap ben je tot weinig in staat. Je voelt je prikkelbaar en dat reageer je ook af op je omgeving. Hierdoor is de kans groot dat je mensen onbedoeld afwijst. Contact leggen met de mensen op je werk, het gezellig hebben met je partner of kinderen; het voelt als een enorme klus. Met voldoende slaap voel je je emotioneel veel stabieler en ben je in staat om mensen beter te begrijpen en te relativeren. Hierdoor is het onderhouden van contacten een stuk gemakkelijker. Door voldoende te slapen word je gezelliger en houd je je humeur in evenwicht. Dit zorgt uiteindelijk ook voor een betere interactie tussen jou en andere mensen in de omgeving.

Kortom, voldoende slaap heeft zowel invloed op je fysieke- als emotionele gezondheid. Wie voldoende slaapt, zal zich overdag veel beter voelen en daadkrachtiger zijn. Zet daarom op tijd de televisie uit, leg je smartphone weg en kruip vroeg onder de wol. Na enkele dagen zal het verschil al duidelijk te merken zijn!

Dit artikel door GMU | Data Driven Google AdWords bevat een betaalde samenwerking.