Hoe krijg je met een beperkt budget een mooi huis?

Volgens mij is het veilig om te zeggen dat iedereen een mooier huis wil. En dat is logisch, want wie wil er nou een lelijker huis? Maar hoe krijg je nou een mooier huis? Is het een kwestie van meer geld uitgeven? Of misschien is het een kwestie van een architect inhuren. Er is genoeg wat je kan doen, maar dit artikel gaat specifiek in op wat jij kunt doen. En dat tegen een eerlijke prijs.

Dus houdt die duizenden euro’s in je zak en lees verder.

Kijk af bij de professionals

Kijk af bij de professionals, de experts en de meesters; dit is misschien wel een van de betere adviezen ter wereld. Waarom zou je iets zelf verzinnen als er mensen 10 of 20 jaar van hun leven er 8 uur per dag mee bezig zijn? Ik zou niet weten waarom. En zo is dat ook met design en ontwerp.

Al die designmagazines zijn niet voor niets zo populair: mensen willen graag zien wat er mogelijk is. Maar vaak werken de designers met dure meubels en designer producten. Dus we gaan ze niet 1-op- 1 kopiëren, maar we gaan ze nadoen. Zo simpel is het.

Krijg grip op de essentie van een ontwerp

Een ontwerp is in een oogopslag vaak mooi en strak, maar hoe langer je kijk hoe meer je begrijpt waarom het een geheel is, en waarom het werkt, zoals het werkt.

Hoe langer je kijkt, hoe meer details je ziet en hoe meer verbanden je kan leggen.

De kunst is daarom om een ontwerp te begrijpen en niet te bewonderen. Krijg grip op de essentie en je kan het namaken. Niet het ontwerp, maar de essentie van het ontwerp. Dus dure designer meubels zijn overbodig als je een meubel met hetzelfde karakter vindt in een goedkopere variant.

Oog voor detail

Details maken iets compleet. Ze maken ‘het’ af. Ze geven ‘het’ dat fijne gevoel zonder dat je begrijpt waarom het dat fijne gevoel heeft. In essentie is het onderdeel van de essentie.

Wil je binnen jouw budget blijven? Kies er dan voor om alleen grote blikkenvangers aan te schaffen die de juiste details heeft. Velen vinden een zwevend tv meubel altijd een mooie blikkenvanger. Je kunt er voor kiezen om hier wat meer in te investeren en in de tafel.

Zo heb je de grotere blikkenvangers van kwaliteit en de rest vul je aan met meubelen die daarbij aansluiten. Dit is een ongelofelijk effectieve strategie, omdat de blikkenvanger het karakter geven aan een kamer.

De naam zegt het al ‘blikkenvanger’; je ogen worden erheen getrokken. Hierdoor wordt je huis automatisch een stuk mooier op het eerste oogopslag. En dat is hoe je jouw huis een wauw-effect geeft bij binnenkomst.

Dus wil je een mooier huis? Denk kijk dan af bij de professionals en krijg grip op de essentie. Vervolgens kies je een grote blikkenvanger en geef die het karakter en detail die aansluiten bij de essentie.