Waarom kiezen voor een werktafel van roestvrij staal?

De keuze van de werktafel waar je in jouw horeca-omgeving gebruik van gaat maken is natuurlijk ongelofelijk belangrijk. Op het ogenblik dat je het aanbod op de markt gaat bekijken zal je dan ook kunnen vaststellen dat er werktafels bestaan die zijn vervaardigd uit heel wat verschillende soorten materialen. Neem nu bijvoorbeeld een werktafel van roestvrij staal. Dit type van werktafel is veruit het populairst van alle opties die er bestaan. Dit is vooral te wijten aan de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Wat deze voordelen nu precies zijn ontdek je meteen door het lezen van de informatie op deze pagina!

1.) Een werktafel van roestvrij staal is onderhoudsvriendelijk

Het spreekt voor zich dat de werktafel in een horecazaak steeds af te rekenen krijgt met heel wat vuil, vocht en etensresten. Op het ogenblik dat er gebruik wordt gemaakt van een werktafel uit RVS is het zo dat deze zaken zich niet zullen hechten aan het staal. Dit zorgt ervoor dat ze eenvoudig schoon te maken is. Zowel het werkblad van RVS als de achterwand kan eenvoudig worden schoongemaakt met behulp van een doekje en wat schoonmaakmiddel. Op deze manier ben je altijd verzekerd van een echt optimale hygiëne.

2.) RVS heeft geen invloed op de smaak van je voedingswaren

Eveneens bijzonder belangrijk is dat een werktafel van roestvrij staal de smaak van je voedingswaren op geen enkele mogelijke manier zal beïnvloeden. Dat is bij menig aantal andere materialen wel degelijk het geval. Wil jij er dus met andere woorden voor zorgen dat alle smaken in je gerechten optimaal tot uiting komen? Ook in dat geval is het de moeite waard om te kiezen voor een werktafel van roestvrij staal!

3.) RVS is een ongelofelijk slechte warmtegeleider

Een ander niet te onderschatten voordeel welke is verbonden aan RVS heeft betrekking tot het feit dat het een bijzonder slechte warmtegeleider is. Dit betekent dat ze hittebestendig is. Een hete pan kan dan ook zonder probleem vanaf het vuur gewoon op het werkblad worden gezet zonder dat deze het materiaal zal beschadigen. Het spreekt voor zich dat ook dit, zeker in een professionele horeca-omgeving bijzonder mooi meegenomen is.

4.) Een werktafel van roestvrij staal is een zeer duurzame
investering

Op het ogenblik dat je de keuze maakt om te investeren in de inrichting van je horecazaak zal je kunnen vaststellen dat een werktafel van roestvrij staal een zeer interessante keuze is. Dit omwille van verschillende redenen. Niet alleen zijn er de voordelen zoals hierboven aangegeven, daarnaast is het ook zo dat een dergelijke werktafel een ongelofelijk duurzame investering is. Je kan er dan ook met absolute zekerheid heel wat jaren gebruik van maken. Een werktafel van roestvrij staal mag dan dus met andere woorden wel wat duurder zijn in aankoop, die hogere aankoopprijs verdient zichzelf op termijn eigenlijk moeiteloos terug.

5.) Je keuken krijgt in één klap een zeer strakke uitstraling

Gebruikmaken van een werktafel van roestvrij staal zorgt er tot slot voor dat je keuken ook een strakke en moderne uitstraling krijgt. In menig aantal restaurants of andere horecazaken wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van een open keuken. Ook op dat vlak kan een werktafel van RVS dan ook zeker en vast een prima keuze zijn.

Een RVS werktafel koop je op www.horecarama.nl.