Voorkom inbraak

Nederland heeft te maken met een groot inbraakprobleem. De afgelopen jaren is het aantal inbraken dan ook fors gestegen. We spreken van een heftige inbraakgolf. Voor veel Nederlandser is dit de goede tijd om meer bewust om te gaan met inbraakpreventie. De inbrekers gaan telkens op andere manieren aan de slag. Voor sommige inbrekers gaan ze wel erg ver: in de rouwadvertenties bekijken ze wie er is overleden, dan zoeken ze via de namen van de kinderen op waar die mensen wonen en op het tijdstip van de uitvaart gaan ze aan de slag. Dan weten de inbrekers namelijk zeker dat de bewoners wel even wegblijven.

Je voorkomt inbraak doorpreventieve maatregelen te nemen. Het klinkt al heel intimiderend maar de meeste maatregelen zijn erg eenvoudig. Zorg bijvoorbeeld voor goede verlichting van je tuin of gevel. Dit is een simpele manier om je huis minder inbraakvriendelijk te maken. De inbrekers zullen goed verlichte huizen altijd overslaan, omdat ze bij dit soort huizen sneller betrapt zullen worden.

Een andere eenvoudige maatregel (die je direct kan treffen) is de vuilnisbak niet op een plek zetten waar een inbreker ermee de woning in kan klimmen. Dit is een bekende manier van inbreken. Inbrekers pakken de vuilnisbak en gaan erop staan om zo een raam in te gaan of een dakje op te klimmen. Zorg ervoor dat de bakken een beetje verdekt opgesteld staan of buiten bereik van de inbrekers. Tip: zet de vuilnisbakken in een ombouwing. Dit ziet er ook nog eens netter uit.

Een andere tip: installeer videobewaking. Een camera systeem geeft je een veilig gevoel, zelfs als je ver van huis bent. Met beveiligingscamera’s kunt vanaf een afstand toch nog even een kijkje nemen. Met een camera waar een 4G netwerkaansluiting op zit kun je dat zelfs doen van over de hele wereld.

Dit artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.